Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) bu ay sonunda yapılacak olan genel kurul toplantısı için aday olan Arif Şen, seçim çalışmalarını iddialı bir şekilde sürdürüyor.

Geçen günlerde Kanal 46 yazarlarından Eshabil Karademir ile kent merkezinde günlük olarak yayımlanan Akşam Postası Gazetesi’nin Sayfa Editörü Lütfi Yıkan’a açıklamalarda bulunan Arif Şen, şöyle konuştu:

“Benim aday olma nedenim, mevcut yönetim kurulunun görev süresi bitmiştir. Ben de içinde bulunduğum o ekibin içinde elimden geldiği kadar hizmet etmeye çalıştım. Bizde hep beraber mevcut yönetim kuruluyla birlikte ayrılma kararı vermiştik.

Ancak genç arkadaşlar bir araya gelerek bu nöbet değişimin yapılırken içimizden tecrübeli bir ağabeyimizin rehber olarak aramızda bulunmasını, başkan olmasını teklif ettiler. Biz de (hangimizi uygun görürsünüz?) şeklinde düşüncelerini sorduğumuzda, (Arif Şen olarak sizi başkan adayı olarak görmek istedik) dediler.

Biz bu anlamda bu düşünceyle yola çıktık ve arkadaşları yavaş yavaş belirlemeye çalıştık. Beraber çalışacağımız ekip elbette çok önemlidir. Buradaki çıkış nedenimizin esas amacı arkadaşlarımızın gözü kulağı ve eli olmak onların layık olduğu üst seviyeye çıkartmak başarılarını ve saygınlıklarını artırmak, birbirleri ile olan ilişkilerini daha iyi şekle getirmek, kurumlarla olan ilişkilerini artırmak, ayrıca sosyal etkinliklerini ve diğer komisyonlarını kurarak bilgi ve başarılarını üst seviyeye çıkartmak amacıyla yola çıktık.

Burada arkadaşlar layık görürlerse, genel kurulda bizi seçerlerse muhakkak ki eski yönetimden daha ileriye götürecek kapasitede ve düşüncede olduğumuzu göreceklerdir çalışmalarımızla.

Yönetim belirleme yalnız başkanla olmaz. Mutlaka bir yönetim kurulu teşekkül ettirilecektir, bu yönetim kurulu meslektaşlarımız içiresin den benimle beraber 5 kişi olacak. Onun yanında disiplin kurulu ve denetim kurulu ile birde Ankara’ ya gönderilen “TÜRMOB” Türkiye Mali Müşavirler Odaları Birliği, yönetim kurulunu seçmek için Ankara delegeleri oluşturuluyor.

Nisbi temsil var yani, diğer listeden de yönetime isim girebiliyor. Ancak takdir edersiniz ki Başkan adayı kendi gurubunun tamamı seçilirse daha rahat çalışır, arkadaşlarına daha iyi hizmet etme imkânını bulur.

Yönetim kurulunu tespitimde benim sistemim şu şekilde olmaktadır. Mesleği seven, vakti zamanı müsait olan imkânı olan benim gibi arkadaşların yönetim kurulunda olmasını isterim.

Çünkü burada zaman kaybını düşünmemesi (zamanım yok) dememesi gerekir. Yani bu göreve talip olan arkadaşlar benimle beraber koşturmak zorundalar. Akşama kadar büroda oturup çalışan ve elamanı az olan arkadaşların bu göreve talip olmamalarını altını çizerek söyledim.

Yönetim kuruluna talip olan arkadaşları camiamızda sordum sevilen ve iş yapabilecek kapasitede olup olmadıklarını araştırıp süzgeçten geçirmekteyim. Şu ana kadar yönetim kurulu üyeliğine müracaat edenler arasında en iyi 3 kişiyi şu anda belirledim, 1 kişiyi de belirlemek üzereyim. Diğer kurulları arkadaşlarımızla yapacağımız müşavere ve tavsiyeleri neticesinde belirleyeceğiz.

Başkanlık konusunda ısrarcı değilim. Meslektaşlarım bu işi sizden daha iyi yapacak bir ekip var başkan adayı var derlerse, ben kongreden önce çekilmeye hazırım. Faydalı olacaksam, inanıyorlarsa, arkadaşlar beni seçsinler, ama temsil olayında kendilerini mahcup etmeyeceğimi meslek ve kariyer olarak beni bütün arkadaşlarım bilirler. Bugüne kadar olumsuz bir tavrımın olmadığını düşünüyorum bu anlamda meslektaşlarıma layık bir aday adayı olarak çıktım. Seçerlerse kendilerine layık olmak için elimden geleni yapacağımı vaat ediyorum. Eksiğim olursa da gelsinler beni tenkit etsinler ben her zaman müşavereye açık bir insanım. Meslektaşlarımıza her zaman gönlüm ve odamızın kapısı açıktır.

İŞTE YAPMAK İSTEDİKLERİMİZ

Meslektaşlarımızın rahatsız olduğu konuların başında, mesleğimizdeki mesleği sıkıntılar vardır, bunlar nelerdir? Maliye ve sigorta arasında biz köprü görevi yapmaktayız. Tahakkuku vergileri ve sigortaları biz yaparız. Bunu devlet alır o zaman bizim ekonomime önemimiz biliniyor. Arkadaşlarımızın da öneminin bilinmesi lazım. Saygınlığının artması lazım. Yani kurumlarda haksız yere mağdur olan arkadaşlarımız olduğu zaman biz onlara sahip çıkacağız.

Arkadaşlar arasında haksız rekabet oluyor, ücreti düşürüyorlar bunu önlemeye çalışacağız. Bu işte yetkili olmayan korsan çalışanlar var, defter tutuyorlar bunları önleyeceğiz.

Danışma komisyonları oluşturacağım ve danışma kuruluyla sık sık toplantı yaparak sosyal aktiviteyi artıracağım. Meslektaşlarımın bir araya gelmeleri ve kaynaşmayı temin için 2-3 ayda bir geceler düzenleyeceğim.

Bizim bilhassa vazgeçilmezlerimiz olan Vergi Dairesi, Sigorta, Ticaret ve Sanayi Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile ilişkilerimiz de sık sık ziyaretlerde bulunarak gerek meslektaşlarımızın, gerekse kurumların bizimle olan sorunları varsa onları düzeltmek için elimden gelen gayreti yapacağım.

Diğer aday adayı arkadaşlarımızda kapasiteli ve değerli insanlardır. Aday adayı olan Abdulkadir Güzeldemirci benim ustamdır ben onun çırağıyım. Üyelerimiz beni seçmeseler de arzu edildiğinde ben Abdulkadir Güzeldemirci’nin emrindeyim.

Bu duygu ve düşünce ile üyelerimizden desteklerimizi bekliyorum, bütün arkadaşlarımızın kongreye katılmasını bekliyorum.” (www.kanal46.com)