Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk, kentin büyükşehir olması ile daha kaliteli hizmetlerin geleceğine inandığını söyledi.

Kent gündemiyle ilgili bazı değerlendirmelerde bulunan Başkan Balduk, Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasını oda olarak sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

Bunun için de ellerinden geleni fazlasıyla yapacaklarını ifade eden Balduk, "Ben 20 yıldan bu yana Kahramanmaraş'ın sürekli büyümesi için çaba gösteren bir insanım. Bu nedenle Büyükşehir olması için de bütün katkıyı sağlarım. Bu konuyla ilgili gerek milletvekilleriyle gerekse de belediye başkanıyla görüştüm. Aldığım görüşlerde Kahramanmaraş'ın büyükşehir olacağını söylediler." dedi.

Kahramanmaraş'ın büyükşehir olduğu takdirde, belediyeye daha fazla ödeneklerin geleceğine vurgu yapan Balduk, "Bu sayede Kahramanmaraş'a daha kaliteli ve daha çok hizmetler yapılacaktır. Vatandaşlar açısından vergilerde yükselme olacaktır ama Kahramanmaraş'ın gelişmesi açısından katlanılması gerekiyor. Kahramanmaraş'ta hiçbir sivil toplum örgütü de, sanayici de büyükşehir olmaya karşı değildir. Büyükşehir olduğu zaman genel bütçeden alınan paylar artacak. Bu payların artması demek de daha fazla hizmetin sunulacağı demektir." değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Alevi ve Sünni kardeşliğinin vurgulandığı ilan metni ile ilgili olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Balduk, "Siyasi partilerden, Türkiye'nin değişik yerlerinde yaşayan Maraşlı vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldık. Bu organizasyonun hem Kahramanmaraş'a hem de Türkiye'ye hizmet oldu. Birlikte yaşamak mecburiyetini vurgulamak açısından sadece Alevi Sünni değil, etnik kökenlerde yaşayanlar, farklılıklar taşıyanlar için olumlu bir hareket olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

İlanda 100'e yakın sivil toplum örgütünün yer aldığını hatırlatan Balduk, "Sadece gazetenin alabildiği kadar sivil toplum örgütünün ismi geçti. Bu olayda herhangi bir zıtlaşma ve çekişme yok. Daha çok sivil toplum örgülerinin olmasının doğru olacağı ve gereksiz laflara izin verilmeyeceği gerekçesiyle bu şekilde yaptık. Siyasi partiler ve belediyeler de bu organizasyonun olmasını istediler ama isimlerinin geçmesini istemediler biz de bu durumu anlayışla karşıladık." şeklinde konuştu. Anma toplantılarında da ortak görüşün araya katılması gerektiğinin üzerinde duran Balduk, "Herhangi bir provokasyona meydan vermeden uzlaşmamız lazım. Bizim amacımız Kahramanmaraş. Biz birlikte yaşamak mecburiyetindeyiz. Burası bizim memleketimiz, toprağımız. Kahramanmaraş Türkiye'de ve dünyada lider kentlerinden birisi olacaksa iç barışı sağlamamız gerekiyor." açıklamasında bulundu. (Kaynak: www.haberler.com)