SANKO Holding’in inşaat sektöründeki şirketi ÇİMKO Çimento ve Beton Sanayi A.Ş., İtalya’nın en köklü şirketlerinden Cementerie Aldo Barbetti ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Barbetti, SANKO ÇİMKO Çimento ve Beton Sanayi A.Ş.’nin Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta bulunan çimento fabrikalarına toplam 1.3 milyar dolar şirket değeri üzerinden ortak oldu.

Ortaklık anlaşması, İtalya’nın İstanbul Konsolosluğu Venedik Sarayı’nda, Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili’nin evsahipliğinde, Barbetti Yönetim Kurulu Başkanı Bayan Maria Antonella Barbetti ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu tarafından, SANKO ve Barbetti firmalarından üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, bu ortaklıkla Barbetti’nin çimento sektöründeki uluslararası tecrübesini yanlarına almış olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Konukoğlu, ‘’Bunun yanı sıra, Barbetti’nin 50 yıllık kurumsal yönetim becerisinin de büyük katmadeğer sağlayacağına inanıyoruz’’ dedi.

Cementerie Aldo Barbetti Yönetim Kurulu Başkanı Maria Antonella Barbetti ise İtalya dışındaki ilk yatırımı Türkiye’de yaptıklarını belirterek, ‘’Türkiye’de bir yatırım yapma konusunda ısrarlıydık ve 4 yıldır bunun için imkan arıyorduk. Bu ortaklıkla bu arzumuzu gerçekleştirmiş olduk’’ diye konuştu.

Ortaklık sürecinde SANKO Holding’in danışmanlığını yürüten Garanti Yatırım’ın İcra Kurulu Başkanı Metin Ar da ortaklık konusunda istekli iki grubu buluşturmuş olmanın sevincini yaşadıklarına dikkati çekti.

Türkiye’ye güçlü bir yabancı yatırımcı kazandırma konusunda aracılık etmiş olmaktan da ayrıca mutluluk duyduklarını vurgulatan Ar, sözlerini şöyle tamamladı:

‘’Bu işlem Garanti Yatırım’ın 2000 yılından bu yana gerçekleştirdiği 17. çimento fabrikası satış işlemi oldu. 17 satış işlemine konu fabrikaların toplam kapasitesi Türkiye’nin toplam kapasitesinin dörtte birine eşdeğer ve bu işlemlerde el değiştiren tutar ise 2,6 milyar ADB Doları oldu.’’

ÇİMKO ÇİMENTO

Yönetim Kurulu Başkanı: Abdulkadir Konukoğlu

Adıyaman Fabrikası

Adıyaman fabrikası 1995 yılında özelleştirilmesiyle SANKO Holding’e katıldı.

• Klinker Kapasitesi: 640.000 ton/yıl
• Çimento Kapasitesi: 1.600.000 ton/yıl

Kahramanmaraş Fabrikası

2006 yılında kurulmaya başlandı ve üretime geçti.

• Klinker Kapasitesi: 2,5 milyon ton/yıl
• Çimento Kapasitesi :3.5 milyon ton/yıl

Barbetti:

Barbetti çimento sektöründe 50 yıllık tecrübeye sahip bir şirket.

• Kuruluş: 1956
• Şirket Merkezi: Gubbio, İtalya
• Çimento Fabrikaları Gubbio ve Ravenna’da olmak üzere iki adettir
• Toplam Çimento Kapasitesi: 2,0 milyon ton/yıl
• Yönetim Kurulu Başkanı: Antonella Barbetti (www.kanal46.tv)