İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, 60 bin 112 puanla tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Orion Investment Yönetim Kurulu Üyesi Murat Salar yeni rekorların gelebileceğini söyledi.

Yurtdışındaki olumlu hava içeriye yansımaya devam ediyor. Dün 59 bin 653 puanla rekor kıran borsa, bugün tarihinde ilk kez 60 binli rakamlara ulaştı.

Gelişmekte olan ülkelere net bir para akışının olduğunu ifade eden uzmanlar, İMKB'ye de para girişinin olduğuna ve endeksin yükseldiğine işaret ediyorlar.

Borsadaki yükseliş dolar üzerinde de baskı yaratıyor. Dolar, açılıştan itibaren gelen satışlarla 1.5280 TL''ye geriledi. Dolar böylece 14 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

YENİ REKORLAR GELEBİLİR

Orion Investment Yönetim Kurulu Üyesi Murat Salar, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, yükselişin devam edecek gibi gözüktüğüne dikkat çekerek, "Yeni rekorlar gelebilir" dedi.

Borsaya iyi bir para girişi olduğunu anlatan Salar, şöyle devam etti:

"Şu anda bilanço dönemine girdik ve özellikle banka bilançolarına yönelik beklentiler olumlu. Bu nedenle bankacılık hisselerinde pozisyon alınıyor. Zaten yükselişin motoru da mali sektör. Sanayi tarafında önemli bir hareket yaşanmıyor.

Borsanın nereye kadar gideceğini para girişinin şiddeti belirleyecek. O nedenle yeni rekorlar bekliyoruz ancak bir seviye vermek zor."

Salar, Ağustos ortasından itibaren ise piyasada bir kar realizasyonu yaşanabileceğini belirterek yatırımcıları uyardı. (Hürriyet)