Yurtdışı piyasalarda yaşanan olumsuz gelişmeler içeriyi de vuruyor.İMKB ise yüzde 2 kayıpla 57 bin puan sınırına geriledi. Dolar da hızla 1.51 TL'nin üzerine çıkarak son 3 haftanın en yüksek seviyelerine ulaştı. Euro ise 1.9880 liradan işlem görüyor.

Borsalardaki düşüş ve Euro'nun değer kaybıyla, dolar hızla yükselerek son 3 haftanın en yüksek seviyelerine ulaştı. Dolar yaklaşık 2 kuruşluk artışla 1.5120'den işlem görüyor. Euro'da bir hareketlilik gözlemlenmezken dünkü seviyeler olan 1.9880 liradan el değiştiriyor.

Euro Bölgesine yönelik yaşanan tedirginlik Euro/Dolar paritesini dün 1.31 sent seviyelerine çekti. Parite bugün 1.32 sent seviyesinde işlem görüyor.

İMKB, Yunanistan'daki not indiriminin etkisiyle piyasa beklentilerine uygun olarak güne düşüşle başladı. Borsa, yaklaşık bin puan kayıpla başladığı günün ardından artan satış baskısıyla kayıplar yüzde 2'lere kadar ulaşırken endeks 57 binin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

IMKB'de işlemler Avrupa ile paralel bir şekilde seyrederken saat 11.55 itibarıyle yüzde 2.22 düşüşle 56 bin 922 seviyelerine geriledi. IMKB'deki bugünkü kayıp bin 294 puana ulaştı.

IMKB endeksinde bir yorgunluğun söz konusu olduğunu ifade eden Tekstil Menkul Değerler Vadeli İşlemler Uzmanı Şebnem Türkeri ise Avrupa da ve ABD'den gelen olumsuz haberler yaşanan satışlardaki en önemli etkenlerinden birisi olduğunu söyledi. Şu aşamada geri çekilmelerin nerelerde karşılanacağının en önemli konu olduğunu söyleyen Türkeri, "IMKB'de 56 bine kadar geri çekilmeler bekliyoruz. 58 bin 59 bin seviyeleri de üst seviyeler olarak görülebilir" dedi.

BORSA DÜN HABERİN GEÇ GELMESİYLE KURTULDU

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors (S&P), dün akşam saatlerinde Yunanistan’ın notunu 4 ay içinde ikinci kez düşürdüğünü açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından zaten eksilerde seyreden Avrupa piyasalarındaki kayıplar daha da derinleşirken dün akşam 18.30'da gelen bu açıklama IMKB'de işlemlerin kapanmış olması nedeniyle Türkiye piyasalarını etkilememişti. (Hürriyet)