2008-2011 tarihleri arasında, Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığı yapan ve son kararname ile Adana Vergi Dairesi Grup Bakanlığına atanan Bülent Koçak onuruna verilen veda yemeğinde duygulu anlar yaşandı. Koçak, mesai arkadaşlarından helallik diledi.


Kahramanmaraş’tan tayini çıkan Bülent Koçak onuruna, haftanın son gününde, Kervanhan’da veda yemeği yenildi.


Gecenin açılış konuşmasını yapan Vergi Dairesi başkanlığı Grup Müdürü Sinan Küçükgöz, memuriyeti sebebiyle birçok veda yemeklerine katıldığını, ama bu yemeğin, Koçak adına verilen veda yemeğinin anlamının büyük ve başka olduğunu belirterek, “Artık Adana’da da bir evimiz olacak, ancak Sayın Başkan bizleri unutmayacaktır, çünkü biz onu çok sevdik” dedi.


Bülent Koçak ise şunları söyledi: “Üç yılı aşkın süredir içtenlikle yaptığım, Kahramanmaraş Vergi dairesi başkanlığı görevimden, maliye bakanlığı vergi denetim kurulu başkanlığına bağlı olarak adana ilinde kurulan küçük ve orta ölçekli mükellefler grup başkanlığına gurup başkanı olarak atanmam nedeniyle, çok güzel duygularla ayrılıyorum.


Görevimizi yaparken vergi kanunlarını adaletle uygulamayı mükellef haklarına saygılı olmayı ve çalışanlarımızın memuriyetini sağlamayı esas aldım mükellef-idare ilişkilerinde karşılıklı sevgi saygı ve güveni tesis etmek en büyük hedefim olmuştur. Bu konudaki adımlarımız hep daha fazlasıyla cevap buldu. Şahsımıza gösterilen teveccühe layık olmaya özen gösterdim. Mükelleflerimizle kurduğumuz güzel diyalogun, şahsımızdan sonra da, çalışma arkadaşlarımız tarafından daha ileri noktalara taşınacağına dair inancım tamdır.


Kahramanmaraş a hizmet etmenin gururunu ve onurunu yaşıyorum. Kahramanmaraş ı unutmayacağımı, buradan çok güzel duygularla ayrıldığımı tekrar belirtmek isterim. Bu ayrılışa “veda” demiyorum. Zira, siz değerli Kahramanmaraşlılarla ve bu güzel şehirle ilişkimin devam edeceğine dair çok güçlü bir inanç taşıyorum. Samimiyetle ifade ediyorum ki; bu kahraman kent ve bu kentin kahraman insanlarının gönlümüzde her zaman ayrı bir yeri olacaktır.


Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla düzenlemiş olduğumuz etkinliklere desteklerini esirgemeyen değerli basın mensuplarına mali müşavirlere, ilimiz sivil toplum örgütlerine, oda başkanlıklarına, kamu kurum ve kuruluşlarına ve özel sektör temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür ederim.


Saygıdeğer mükelleflerimize, tüm mesai arkadaşlarıma, değerli basın mensuplarına ve kahraman kentimizin tüm kahraman insanlarına sevdikleriyle beraber mutlu, sağlıklı, bol kazançlı ve huzurlu günler diliyor, sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”


SÖYLENECEK SÖZ BIRAKMADI


Hayli heyecanlı ve duygulu dakikalar sürerken, söz alan ve 5 yıldır Kahramanmaraş’ta Defterdar olarak görev  yapan Osman Koçaş ise, mesai arkadaşı Kocak’ın bu kadar duygusal, bu kadar anlamlı konuşması karşısında kendisine söyleyecek söz bırakmadığını belirterek, övgü dolu sözlerini sıraladı ve yeni görevinde başarılar diledi.


Gecenin sunumunu yapan personel Lütfi Taşdelen bu kez mikrofonu Grup Başkanı olan, Ahmet Erdoğan’a uzattı. Çiçeği burnunda grup başkanı Erdoğan da başkanı Koçak ile çalıştığı yılların en güzel yıllar olduğunu kaydederek, ‘Artık Adana’da da bir evimiz oldu’ diye konuştu.


Sonra da Koçak’a anlamı büyük plaket takdim etti.


FENERBAHÇE-GALATASARAY ŞOV


Samimi ve hayli eğlenceli geçen yemekli veda toplantısının sonuna doğru, vergi dairesi camiasının sevilen ismi, koyu Fenerbahçeliliği ile bilinen ve personel arasında benzerliğinden ötürü adı ‘Ali Şen’e çıkan Halil Yenipınar, önce kendi şiirini okudu, arkasından da sıkı Galatasaraylı olan Başkan Koçak’a Fenerbahçe forması giydirdi.


Bu görüntü, bu manzara, bu anlar, salonda kahkahaların yükselmesine sebep olurken, bunun altında kalmak istemeyen Koçak da, ilerleyen saat olmasına rağmen iki adet Galatasaray forması getirtti, formanın birini gönülsüz de olsa Ali Şen’e (Halil Yenipınar) giydirirken, diğer formayı da yine sıkı Fenerbahçeliliği ile bilinen Grup Başkanı Ahmet Erdoğan’a giydirdi.


Salonda kahkaha fırtınaları esti.


KATILIM VE İLGİ BÜYÜK OLUNCA…


Neşeli, samimi ve hayli eğlenceli geçen veda yemeğine onur konuğu olarak Başkan Koçak yanında, Defterdar Osman Koçaş, Aksu vergi dairesi müdürü Orhan Bakdım, Aslanbey vergi dairesi müdürü Kamil Kurt, Grup Başkanı Ahmet Erdoğan, Vergi Dairesi Grup Müdürü Sinan Küçükgöz, camianın müdürleri, müdür yardımcıları, çalışanları eşleri ile birlikte katıldılar. (Kimlik / www.kanal46.com)