Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Mesut Bilginer Ankara’da katıldığı Çalıştayın ardından bir açıklama yaptı.


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesinde bulunan Teknokent Yönetici A.Ş’nin Genel Müdürü ve aynı zamanda da Öğretim Görevlisi olan Mesut Bilginer 7 Şubat 2014 tarihinde Ankara’da yapılan Kısa adı ÜSKİM olan Üniversite Sanayi Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Çalıştayına katıldı.


Üniversite-Sanayi İşbirliği İşbirliğinde İletişim ve Algı”, “Mevcut Ar-Ge Desteklerinde Üniversite-Sanayi İşbirliği”,“Üniversite-Sanayi İşbirliğine İlişkin Mevzuat”, “Kamu, Sanayi ve Üniversite Yapısı”, “Nitelikli İşgücü, İnsan Kaynakları ve Eğitim” ve “Fikri Mülkiyet Hakları ve Ticarileşme” adı altında altı oturumun gerçekleştirildiği çalıştaya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Cevahir Uzkurt’ta katılarak birer konuşma yaptılar. Çalıştay aynı gün yapılan değerlendirme toplantısı ile sona erdi.


Ankara dönüşü bir basın açıklaması yapan Genel Müdür Bilginer çalıştayın ileride yapacakları çalışmalar açısından çok verimli geçtiğini dile getirdi. Bilginer sözlerine şöyle devam etti; “Üniversite-Sanayi ve Kamu İşbirliği ile yapmış olduğumuz çalışmalar son hızla devam ediyor, bu tür çalıştaylar bizim çalışmalarımızda yol gösterici oluyor. Teknokent’te, ÜSKİM’de ve Teknoloji Transfer Ofisindeki çalışmalarımız çok güzel, yaptığımız tüm etkinliklere aktif katılım sağlanması da ayrıca bizleri daha güzel işler yapmak adına olumlu etkiliyor, bu çalışmalarımızın ve katıldığımız bu çalıştayların bize kazandırdıkları ile çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum.”