Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) programı Elbistan’da  çiftçilere anlatıldı. 2017 yılında yeni mahallerin ÇATAK kapsamına alınması planlanıyor.


Elbistan İlçesinde, 2016 yılında 26 mahallede yürütülen ÇATAK programına 2017 yılında da çiftçilerin yoğun talebi oldu.


Elbistan'da oprak-su kalitesinde çeşitli sebeplerden dolayı meydana gelen azalmalara bağlı olarak sulamada hassaslaşan alanlarda yapılan incelemeler sonucunda belirlenen yeni mahallerin ÇATAK kapsamına alınması planlanıyor.


Bu kapsamda İl Müdürlüğü teknik elemanlarından ÇATAK Projesinde görevli Ziraat Mühendisleri


Ferhat Seleş, Nuray Hiçyılmaz ve zirai işletme danışmanı Mehmet Şen tarafından Büyükyapalak Mahallesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.


İlçe Müdürü Ayhan Özcan, 2016 yılında yürütülen ÇATAK çalışması sonucunda ilçede yenilenebilir enerji sistemlerinden güneş panelleri kullanılarak sulama yapan sistemin yanı sıra, tamburlu sulama sistemi kazandırıldığını belirterek, 2017 yılında bu gibi yeniliklerin ilçeye kazandırılmaya devam edeceğini belirtti.


ÇATAK Programında,  toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik alanların korunması amaçlanıyor.