Çiftçiler Üzerinden Kahramanmaraş Ekonomisine 100 Milyon TL Destek Sağlanıyor.


Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Kahramanmaraş ekonomisine her yıl 100 milyon TL üzerinde destek sağladıklarını söyledi.


Emiralioğlu, yaptığı açıklamada, çiftçilere her konuda destek sağladıklarını belirterek, "Şehrimiz cevizin yoğun olduğu bir bölge. Türkiye’de üretimde ikinci sırada. Kaliteyi arttırmak yönünde çiftçilerimize fidan dağıtacağız. Çiftçilerimize sertifikalı fidan desteklemesinden faydalandırmış olacağız. Şehrimizin toplam zeytin miktarını 2 katına arttırmış durumdayız. Bu yıl zeytinimizde verimde iyi. Artık dikilen ürünler yavaş yavaş meyve vermeye başladı.


Şehrimizde zeytin üretimi her yıl katlanarak artacak. Tabi üretimle sanayi birbirini destekliyor. İlimizdeki zeytin üretimi artmasıyla birlikte zeytinyağı fabrikaları da kurulmaya devam ediyor. Tabi kurulan bu fabrikaların yüzde 50’si devlet destekli oluyor. Ürün artıkça da fabrikalar artıyor” dedi.


2015 yılında damlama ve yağmurlama sistemleri kapsamında yüzde 50 desteklemeyle birlikte 100 proje gerçekleştiğine dikkat çeken Emiralioğlu, “Son 3 yıl içerisinde kurulan damlama sulama sistemi toplamı kadar bu yıl gerçekleştirdik. İyi tarım uygulamalarıyla ilgili desteklerimiz devam ediyor. Tarım müdürlüğümüz kanalıyla şehrimize yıllık 100 milyon TL üzerinde destekleme veriyoruz” ifadelerini kullandı.


(İHA)