Merkezi Mersinde kurulan, ÇİMSA hazır beton ve çimento fabrikası tarafından yapılan paylaşım toplantısı büyük ilgi gördü.

Dün akşam MADO Kale Cafe’de yapılan paylaşım toplantısına, ÇİMSA satış ve pazarlama sorumlusu Levent Çelenk, Mustafa Göçük, ÇİMSA AR-GE yetkilisi Önder Kırcı, ÇİMSA hazır beton ve çimento Kahramanmaraş yetkili bayii MABE Beton Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çaylı’nın yanı sıra ÇİMSA bayii ve çok sayıda tüketici katıldı.

ÇİMSA paylaşım toplantısında yemeğin ardından, slayt gösteri eşliğinde ÇİMSA’nın ve ürünlerinin tanıtımı yapıldı.

Gösterinin ardından davetlilere bilgi veren ARGE yetkilisi Önder Kırcı, Türkiye'nin önde gelen çimento ve hazır beton üreticilerinden ÇİMSA’nın 1975 yılında yıllık bir milyon ton gri çimento kapasitesi ile üretime başladığını ifade etti. 1988 yılında hazır beton üretimine, 1990 yılında da hem gri hem de beyaz çimento üretebilen 2. çimento üretim hattını devreye alarak, beyaz çimento üretimine başladığını dile getiren Kırcı, şöyle konuştu:

“ 2000 yılında üretime geçen Hacı Sabancı Beyaz Çimento Tesisi ile tek üretim hattında 1.1 milyon ton/yıl üretim kapasite ile dünyanın en büyük beyaz çimento üreticisi haline gelmiştir. 2002 yılında ise ISIDAC 40 markası ile refrakter özelliklere sahip, normal çimentolara benzer priz süresine sahip olmasına rağmen, çok kısa sürede, çok yüksek mukavemet değerlerine ulasan kalsiyum alümin atlı çimento üretimine başlamıştır.”

‘ÇİMENTO SEKTÖRÜNDE SÖZ SAHİBİYİZ’

“30 yıl içerisinde yaklaşık beş kat büyüyen ÇİMSA Gerek gri çimento ve hazır beton üretiminde gerekse de beyaz çimento ve ISIDAC 40 gibi özel çimento üretiminde lider konumunu her geçen gün pekiştirmektedir. ÇİMSA yurtiçinde Mersin, Kayseri ve Eskişehir’deki çimento üretim tesisleri, Ankara'daki öğütme-paketleme tesisi, Malatya'daki terminali ve birçok ile yayılmış hazır beton tesisleriyle hizmet vermektedir. 30'u aşkın ülkeye yaptığı ihracatla ve yurtdışındaki terminalleriyle dünya çimento sektöründe de söz sahibi konumdadır. Bizleri kırmayıp bu nazik davetimize iştirak ettiğiniz için teşekkür ediyorum.”