Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) işbirliğiyle yürütülen Yemekte Denge Projesi 4.Dönem Eğitici Eğitimi programı Türkiye çapında programın uygulandığı illerde tamamlandı.


Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın 2011 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürüttüğü Yemekte Denge Projesi 4. eğitim yılında “eğitimcilerin eğitimi” tamamlandı.


Türkiye’nin en kapsamlı ve sürdürülebilir temel beslenme eğitim projelerinden biri olan Yemekte Denge Projesi ile 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında Gaziantep, İstanbul, Trabzon ve İzmir’de toplam 40 ilkokulda 8-11 yaş arasındaki 3 bin öğrenci ve ebeveyne ulaşıldı.


Proje bu yıl, İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, Kahramanmaraş’ın bulunduğu 10 ilde toplam 1 milyon öğrenci ve ebeveyne ulaşır durumda.


İl temsilcilerine proje uzmanları tarafından verilen eğitimlerin ardından okullarda uygulamaya geçen projenin 2014-2015 Eğitim ve Öğretim dönemi 2. Yarıyıl eğitimleri İstanbul’un ardından, Kayseri, Gaziantep, Erzurum, Trabzon, Sinop, Maraş, Aydın ve İzmir’de ki eğitimcilerle devam etti.