Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Mahmut Arıkan, 31 Aralık'ta sona eren teşvik yasasının uzatılmasının piyasalara güven vereceğini söyledi.

Arıkan, yaptığı açıklamada, teşvikin uzamasının hem istihdamın korunacağını hem de sanayicilere güven geleceğini belirterek, "En önemli olay da bence piyasalara güven gelmesi. Şu anda çok hassas ve kritik dönemden geçiyoruz. Devletimiz sanayicimize bir verirse sanayicimiz 10 verecek hatta 20 verecektir. Bunun katma değeri ile ülkemiz daha da ilerlere gidecektir" diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın Türkiye'de farklı bir özelliği olduğunu ve bunun da Kahramanmaraşlı müteşebbislerden kaynaklandığını anımsatan Arıkan şöyle konuştu:
"Kahramanmaraşlı müteşebbislerimiz 1994 ve 2001 krizini hep fırsata çevirdi. Her iki krizin ardından yatırımlar patladı. Her zaman krizi fırsata dönüştürmesini bilen sanayicilerimiz var. Yine teşvik yasasını da iyi değerlendirerek büyük yatırımlar yaptılar. Teknolojilerini yenilediler. İnşallah Kahramanmaraş'ımız asrın krizini fırsata çevirecektir ben buna yürekten inanıyorum."

Türkiye'deki piyasaların en büyük probleminin güven sorunu olduğunun altını çizen Arıkan, "Kendimize güvenirsek krizi bizler fırsata dönüştürebiliriz. Türkiye'de de bu krizi fırsata çevirebilecek illerin başında Kahramanmaraş geliyor. Şimdi bakıyorum sanayicilerimiz yeni yeni pazarlar arayışı içerisine girdiler. Şu anda ihracattaki pazar paylarını artırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta teşvik yasasının 2008 yılının sonunda bittiğini dile getiren Arıkan, "Krizi fırsata çevirebilmek için bunun en az 3 yıl uzatılması gerekiyor. Şu anda kentimizde ara malı ithalatı da azalmış durumda. Gelecekten umut vaat eden bir durum görüyorum. Kahramanmaraş için kötümser olmaya, karamsar olmaya hiç gerek yok. Hiç kimsenin endişelenmesine de gerek yok" şeklinde konuştu.

Krizi aşmada sadece hükümete bazı şeyleri yüklemenin bir anlamı olmadığını ifade eden Arıkan, "Krizi hep beraber el ele vererek atlatmamız lazım. En önemli şey paniğe kapılmadan Türkiye'de güven ortamının oluşturularak yeniden piyasalara güven verilmesi ve canlandırılması gerekiyor. Bugün batacağız yarın batacağız konuşmaları piyasalara zarar veriyor" dedi.