Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 49. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de yapıldı.


OSMANİYE (AA) - Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Polisevi'ndeki toplantının açılışında, DOĞAKA'nın 49. Yönetim Kurulu Toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, alınacak kararların Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'a hayırlı olmasını diledi.


Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe de önceki toplantıdan bu yana geçen sürede ajansın çalışmalarının çok yönlü devam ettiğini söyledi.


Kocatepe, 348 proje yürütüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:


"Bu programlardan, 2010 yılında ilan edilen ve ajansımız tarafından uygulanan ilk mali destek programı olan İktisadi ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları tamamen bitirilmiştir. Bunlardan 60'ı kamu, 31'i de özel sektör olmak üzere toplam 91projenin başarı ile uygulandığı programa ilişkin detaylı etki analizi ve değerlendirme için ajansımız tarafından bir çalışma başlatılmıştır. Bu çalışma ile uygulanan destek programının amaç ve hedefleri doğrultusunda elde ettiği başarı, karşılaşılan sorunlar ve önümüzdeki destek programları için dikkat edilmesi gereken hususlar ayrıntılı ve bilimsel olarak ele alınacak."


Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programları kapsamında da proje başvuruları alındığını ifade eden Kocatepe, başarılı proje sahipleri ile gerekli koordinasyon sağlanarak bunların bölgeye kazandırıldığını söyledi.


Bölgede girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla KOSGEB ile hazırlanan eğitim programlarına başlandığına dikkati çeken Kocatepe, "Hatay'da Dörtyol ve Reyhanlı, Kahramanmaraş'ta Afşin ve Elbistan, Osmaniye'de Kadirli ve Düziçi ilçelerinde toplam 360 girişimci adayının katılmasının planlandığı eğitim sonrası iş planı KOSGEB tarafından uygun görülen adaylar, 30 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek" dedi.


Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden toplantıya Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Hatay İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen, Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Murat Teke, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız katıldı.