Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 56. yönetim kurulu toplantısı Osmaniye'de yapıldı.


OSMANİYE (AA) - Osmaniye Valiliğinde yapılan toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu ile bölge illerinden bazı belediye başkanları, ticaret odası başkanları ve rektörlerler katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, DOĞAKA'nın 2014 yılı çalışma programı içinde yer alan Sürdürülebilir Üretim Geliştirilmesi ve Yenilikçi Mali Destek Programı kapsamında 194 projenin başvurusunun alındığını söyledi.


Kocatepe, DOĞAKA'ya sunulan 194 projelerin toplam bedelinin 122 milyon lira olduğunu, ajanstan talep edilen hibe tutarının ise 58 milyon olduğunu belirtti.


Mali destek programının yanı sıra yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonları ile bölgedeki sektörlere destek sağladığına işaret eden Kocatepe, ajansın 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan eğitim, bilgilendirme, kongre, konferans ve fuar organizasyonları, araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri için altyapı hazırlıklarına da devam ettiğini kaydetti.


Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı basına kapalı devam etti.


(AA)