Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 48. Yönetim Kurulu Toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında gerçekleştirildi.


Vali Kocatepe, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KMTSO) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'tan 10, Hatay'dan 24, ve Osmaniye'den 10 olmak üzere toplam 44 adet başvurunun alındığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, 816 bin TL'lik kaynağın hibe olarak başarılı bulunan projelere akarılacağını belirtti.


Bölgede az gelişmiş ilçelere yönelik olarak ilan edilen 2013 yılının 2. SODES programı kapsamında proje başvurularının alındığını ve yönetim kurulu tarafından yapılacak nihai değerlendirme aşamaları tamamlandığını  ifade eden Kocatepe, şunları kaydetti: "Destek programlarının dışında, bölgesel kalkınmaya yönelik ekonomik ve sosyal dinamiklerin harekete geçirilmesi amacıyla ajansımız sorumluluğunda hazırlanmakta olan yeni bölge çalışmaları da taslak olarak tamamlanmıştır. 10. kalkınma planı ve diğer üst ölçekli planlama uyumlu bir şekilde hazırlanan taslak metin ajansımızın internet sitesinde tüm kamuoyunun görüş ve önerilerine açılmıştır."


Bölgede girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla her yıl KOSGEB ile işbirliği içerisinde yapılmıkta olan girişimcilik eğitimleri için kursiyer başvuruları alınmaya başlandığını da hatırlatan Kocatepe, "Bölgedeki kamu ve özel tüm karar alıcılar önemli bir rehber niteliğinde olan bölge planında, yerel dinamiklerin en doğru ve eksiz bir şekilde yer alması  bunlara yönelik etkin politikaların üretilebilmesi için taslak metne tüm kesimlerin katkı sağlaması önem arz etmektedir" ifadesini kullandı.


Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de toplam 360 girişimci adayının katılabileceği eğitimler için aday kayıtlarının ajans tarafından alınmaya başladığını dile getiren Kocatepe, Eylül ve Ekim ayları içerisinde yapılacak eğitimler sonrasında iş planı KOSGEB tarafından uygun görülen adaylar için 30 bin TL hibe ve 70 bin TL faizsiz kredi desteğinden yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.


Toplantıya, Hatay  Valisi Celalettin Lekesiz, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz , Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş Karamanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz , Hatay İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Osmaniye Ticaret Odası Başkanı Murat Teke, KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ile davetliler katıldı. AA