Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 43. Yönetim Kurulu toplantısı Osmaniye'de yapıldı.


Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Valilik Rahime Hatun Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, DOĞAKA yönetimini ağırlamaktan mutlu olduğunu, toplantıda alınacak kararların Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illeri için hayırlı olması temennisinde bulundu.


Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Celalettin Lekesiz de DOĞAKA'nın 2012 yılındaki faaliyetlerini değerlendirdi.


Lekesiz, 2013 yılında ''Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı''nın ilan edildiğini belirterek, şöyle devam etti:


''2013 yılında önceki yıllarda ilan edilen destek programlarıyla birlikte yaklaşık 600 projenin yürütülmesi ve bu programlar kapsamında toplam ajans desteğinin 75 milyon TL'ye çıkarılması hedeflenmiştir. Yeni Bölge Planı'nın tamamlanması ve lisanslı depoculuk, termal turizm, filtre sanayi ve mesleki eğitim alanlarında araştırma çalışmaları hedeflenmektedir. Mali destek programları, konferans ve çalıştay faaliyetleri, araştırma çalışmaları ve eğitim programları gibi çeşitli alanlarda faaliyetlerini sürdürmekte olan DOĞAKA, 2013 yılında da Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yoğun programlarıyla katkı sağlamaya devam edecektir.''


Basına kapalı olarak devam eden toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.


Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Ticaret Odası Başkanı Arif Taşkaya, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız katıldı. AA-OSMANİYE