Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, işadamlarının önünde duran demokratik engelleri kaldırmak için çalışacaklarını söyledi.

Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİRSİAD) Başkanı Ali İşgören ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Serdengeçti, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma plânı ve programlarda öngörülen İlke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak istediklerini söyledi.

Bölgeler arası ve bölge İçi gelişmişlik farklarını azaltmak üzere oluşturulan kalkınma ajanslarının Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş ayağının genel sekreterliğini üstlenen Erdoğan Serdengeçti, ajansın üzerinde duracağı ana maddelerini açıklarken izleyeceği yolda sivil toplum kuruluşlarının fikirlerinden istifade edeceklerini anlattı.

TUSKON'un faaliyetlerinden de övgü ile söz eden Serdengeçti, işadamlarının hem ihracat hem de yatırım konusunda daima yanında olacaklarını önlerindeki bürokratik engelleri aşmalarının sağlanacağını ifade etti. Kalkınma ajanlarının yatırıma güç ve hız kazandırmayı amaçladığını belirten Genel Sekreter Serdengeçti, harcamaları üç il arasında öncelikler göz önünde bulundurularak eşit bir şekilde yönlendireceklerini sözlerine ekledi.

BİRSlAD Başkanı Ali İşgoren de kalkınma ajanslarının ülke ve bölge ekonomisine ciddi katkılarının olacağına olan inançlarının tam olduğunu, ancak karşılıklı istişarelerin öneminin süreç içerisinde unutulmaması gerektiğini söyledi.

BİRSİAD'ın çalışmaları hakkında da bilgiler veren İşgören, üyelerinin globalleşen dünyada sadece Türkiye'de değil yurt dışında da yerlerini hazırlamaları gerektiğini ifade etti.

Antakyalı işadamlarının bir kısım sorunlarının da dile getirildiği görüşmede İşgoren Türkiye'den Suriye'ye ihraç edilen bir malın her iki tarafta da numunelerinin incelendiğini dolayısı ile bir sürü külfetin oluştuğunu ancak iki tarafın ortak bir İnceleme alanı oluşturması ile problemin aşılabileceğini ifade etti.

Antakya'nın ihracat açısından artık daha önemli bir konuma geldiğini de belirten Ali İşgoren Türkiye ve Ortadoğu'nun önemli bir noktasında olan Antakya'ya bir an önce büyük bir fuar merkezinin kazandırılmasının önemini her görüşmelerinde anlattıklarını sözlerine ekledi. (CİHAN)