Emekliler arasındaki maaş farklılıklarını gidererek, şu anda 620 lira olan en düşük emekli aylığını 900 liraya çıkaracak olan İntibak Yasa Tasarısı Başbakanlık'a gönderildi.

Yasa tasarısı, SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri arasında maaş farklılıklarını giderilerek, şu anda 620 lira olan en düşük emekli aylığının 900 liraya çıkarılmasını öngörüyor.

Tasarıyla üst gösterge tablosundan aylık veya gelir alanların intibakları, bulundukları derece ve kademelere göre yükseltilecek. İşçi emeklileri, haksızlığın düzeltilmesi için yasanın çıkmasını bekliyor.

Düzenlemenin maliyetinin 3.5 ile 4 katrilyon TL'yi bulması bekleniyor. Geçmişe dönük hakların iadesini içermesi sebebiyle önümüzdeki günlerde IMF ile yapılacak anlaşmada en önemli pazarlık konularından birisini de bu tasarı oluşturuyor.

İŞTE TASARI

İntibak Yasası olarak anılan ve Başbakanlığa gönderilen tasarı şöyle: "Mevcut gösterge tablosundan gelir ve aylık alanlar, ekte düzenlenen yeni gösterge tablosu esas alınarak yukarıya doğru intibaklandırılır. Yaşlılık, maluliyet ve ölüm sigortasından aylık veya gelir alanlara uygulanan oran, 506 sayılı kanunun 61'inci maddesindeki esaslara göre arttırılır veya azaltılır."