"Memura enflasyon farkı ödenmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç var"


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Hak Sendikası (Sağlık Hak-Sen) Genel Başkanı Selahattin Karaca, memura enflasyon farkı ödenmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. 


Karaca, bir kafede düzenlediği basın toplantısında, siyasi bir referansa dayanmadan ülkeye hizmet etmek istediklerini belirtti.


Hükümetin demokratikleşme ve sivilleşme konusundaki politikalarını desteklediklerini vurgulayan Karaca, "Siyasetçi siyasetini, bürokrat bürokratlığını yapmalı" dedi.


Karaca, hükümetin yetkili sendikayla yaptığı sözleşmeye istinaden kamu çalışanlarının maaşlarına seyyanen 175 lira brüt artış yapıldığını anımsattı. 


Artışın kamu çalışanlarına oransal yansımasını değerlendiren Karaca, şöyle konuştu:


"Enflasyon uygulaması farkı 2014 için yürürlükten kaldırıldı. Açıklanan verilerine göre enflasyon kümülatif ilk dört ayda 4,96 gerçekleşmiştir. En çok maaş artışının yansıdığı hizmetli grubunda 7,95 bir yıllık artış sağlanırken bu memura verilen zammı eritmiştir. Yetkili memur konfederasyonu hükümeti aldatmıştır. Hükümete 'biz memura müjde vereceğiz bu istediklerimiz yapın' demiştir ancak memura müjde vermemiştir. Memura bir 'Ali Cengiz' oyunu oynamıştır. Dolayısıyla memura enflasyon farkı ödenmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç var."


Karaca, söz konusu düzenlemenin Meclis tatile girmeden yapılması gerektiğini dile getirdi. 


Memura grev hakkı verilmesini isteyen Karaca, "Kamu çalışanları geleceğini kendileri belirlemeli. Ayrıca tüm sendikaların söz sahibi olduğu bir toplu sözleşme ve grevli sendikal hakkı talep ediyoruz" diye konuştu.


(AA)