RGY, Kahramnmanmaraş’ın ilk Alışveriş Merkezi'ni (AVM) kuruyor...

Türkiye ve Rusya’da 13 başarılı AVM ve ofis yatırımını hayata geçiren ve portföyünde 30 projesi bulunan Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın (RGY) 31. adresi Kahramanmaraş oldu.

140 milyon TL yatırım ile şehrin ilk AVM’sini 2 yıl içinde hizmete açmayı planlayan RGY, Türkiye’nin önde gelen markalarını taşıyacağı Kahramanmaraş’a yaklaşık 2 bin kişilik istihdam olanağı da sağlayacak.

Kahramanmaraş’ın eski otogar alanını 34 milyon TL’ye satın alan RGY, fizibilite çalışmalarının ardından iki ay içinde şehrin ilk alışveriş merkezi için inşaat çalışmalarına başlayacak.

2 yıl içinde tamamlanması planlanan ve 60 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak alışveriş merkezi, şehir yaşamına sağlayacağı yepyeni boyutun yanı sıra, ekonomik canlılık da getirecek.

Bilindiği gibi; Kahramanmaraş Otogarı'nın arsası birkaç yıl önce yapılan ihalede vergilerle birlikte toplam 50.8 milyon liraya satılmıştı. İhaleyi kazanan ve buraya AVM yapmak isteyen firma, ekonomik nedenlerden dolayı bu yatırımı gerçekleştirimemişti.

Bu arada Gaziantep karayolu üzerindeki tekstil fabrikasının yerine AVM kurmayı planlayan Değirmenci Grubu da yine ekonomik krizden dolayı bu isteğini yerine getirememişti.

Bugün gelinen süreçte söz konusu firma arsayı satmak zorunda kaldı ve burayı satın alan RGY, kentin ilk AVM'sini hayata geçirecek. AVM'nin kaba inşaatını ise kentin Aksay firmasının yapacağı öğrenildi. (www.kanal46.com)