‘Ucuz ve çevre dostu’ olması nedeni ile doğalgazın her geçen gün yaygınlaşmakta olduğu Kahramanmaraş kent merkezinde faaliyet gösteren tüp gaz satıcıları piyasalarının daralması nedeni ile kıyasıya bir rekabete girişti.

Daha önce 54 liraya kadar yükselen, özellikle evlerdeki mutfaklarda kullanılan ve halk arasında ‘büyük tüp’ olarak bilinen tüp gazların fiyatı 39.90 liraya kadar düştü. Çeşitli markalar adı altında faaliyet gösteren tüp gazcılar, kâr oranlarından fedakârlık yaparak bu rekabeti sürdürmeye çalışırken, rekabetin bu şekilde devam etmesi halinde birçok tüp gaz satıcısının mağdur olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

AYGAZ’DA FİYAT 40 TL

Daha önce 54 liradan satılmakta olan 12 kğ’lık tüp gazın fiyatı şu anda: 45 TL
Ayrıca; World kredi kartı ile alışveriş yapılır ise 5 lira daha indirim yapılarak fiyat 40 liraya iniyor.

BP’DE FİYAT 39.90 TL

Tüpün Kahramanmaraşlısından Kahramanmaraş’a özel fiyat sloganının kullanan BP ise fiyatını 39.90 liraya indirdi. Bu arada, yeni abone olanların dedantörünü BP Gaz’ın cihaza özel dedantörleriyle bedelsiz olarak yenileme hediyesi de sunuluyor.

MARGAZ İLE İPRAGAZ VE MOGAZ'DA İSE: 45 TL

Kahramanmaraş’ın yerli firması MARGAZ ile indirimi ilk başlatan firma olduğu belirtilen İpragaz ve Mogaz ise 12 kğ’lık tüp gazları 45 liradan satıcıya sunuyor.

FİYATLARIN DÜŞMESİNDEN VATANDAŞ MEMNUN AMA…

Tüp gaz satıcıları, rekabetin İpragaz genel merkezi tarafından 14 Nisan’da başlatıldığını öne sürerek, 16’sında Aygaz’ın 20 Nisan’da da BP’nin bu indirim yarışına katıldığını söylediler.

İŞTE SATICILARIN GÖRÜŞLERİ:

Ali Başdemir (BP): “Büyük şirketler birbirleri ile rekabete giriyor ama arada ezilen biz oluyoruz. Şu anda Kahramanmaraş şehir merkezinde toplam olarak yaklaşık 200 tane çeşitli markalarda tüp satan bayiler var. Eğer bu indirim rekabeti devam ederse biz bayilerin bir bir iflas ederek kapanacağını söyleyebiliriz. Bu indirimler nedeni ile kâr oranlarımız bir hayli düşünce şu anda gelinen noktada servis araçlarımızın yakıtları ile işçi paralarını zar zor denkleştirir hale geldik. Bizim şirketle 5 yıllık sözleşmemiz olunca bayilikten da vazgeçemiyoruz. Bakalım nereye kadar dayanacağız.”

Levent Çuhadar (Aygaz): “İpragaz’ın tüp gaz fiyatlarını düşürmesi bizim şirketlerin de yarışa girmesine neden oldu. Bu durum, müşteriye iyi bir gelişme olarak yansıdı ama bizlerin zorlanmasına neden oluyor. Doğalgazın yaygınlaşması nedeni ile müşteri potansiyelinin düşmesi sonucu İpragaz’ın böyle bir rekabete giriştiğini tahmin ediyorum. Şu anda bu fiyatların düşmesinden dolayı bizim kâr oranlarımız olumsuz bir şekilde etkilendi. İşçilerin parasını bile zor öder hale geldik. Bu durum devam ederse çoğu bayi arkadaşımız kepenklerini indirmek zorunda kalabilir.” (HABER VE FOTOĞRAFLAR: LÜTFİ YIKAN / Akşam Postası / www.kanal46.com)