Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde bu yıl 7.'si düzenlenen GAPSHOES Yaz Ayakkabı Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı yoğun ilgi gördü. Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile fuarı ortaklaşa düzenleyen AKORT Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Orhan Akkaya, Gaziantep fuarlarının, artık Türkiye'de sektörün takip ettiği fuarların başında geldiğini belirtti.

Gaziantep Sanayi Odası - AKORT Fuarcılık işbirliği ve Gaziantep Kunduracılar Odası'nın desteğiyle yedincisi organize edilen, GASHOES Yaz Ayakkabı, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı sona erdi. Sektörün bölgedeki en önemli ve en büyük ihtisas fuarı olarak kabul edilen GASHOES'u, 4 günde 20 bin civarında sektörel ilgili ziyaret etti. Ziyaretçi yoğunluğunu Türkiye'nin tüm bölgelerinden sektör temsilcilerinin yanı sıra Suriye, Ürdün, Lübnan, Irak, Yunanistan, Kazakistan, Azerbaycan gibi ülkelerden gelen profesyoneller oluşturdu.

Ayakkabı-terlik sektörünün Türkiye'deki merkezi konumunda bulunan Gaziantep'te düzenlenen GAPSHOES Fuarı, halen olumsuz etkileri yaşanan günümüz ekonomik kriz koşullarında dahi büyümesini sürdürdü. Bu yıl fuarda 200'ü aşkın firma ve marka temsil edildi. Fuarda, başta Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Kahramanmaraş, Şanlıurfa olmak üzere Türkiye'nin her yerinden ve Suriye'den, Çin'den ve Kore'den firmalar yer aldı.

Fuarın ardından genel bir değerlendirmede bulunan AKORT Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Orhan Akkaya, "Gaziantep fuarları, artık Türkiye'de sektörün takip ettiği fuarların başında geliyor. Yurt içi ve yurtdışı için tanıtım ve pazarlama imkanı sağlıyor. Her geçen yıl etkisini artıran bu fuar, 2009 yılında da sektöre çok ciddi katkılar sağlamıştır ve önümüzdeki yıllarda sağlamaya devam edecektir. Katılımcılarımızın fuarda gerçekleştirdiği büyük ölçekli ticari bağlantılar ve fuara ilişkin dile getirdikleri memnuniyet, bizleri de fazlasıyla mutlu etmiştir. Tüm katılımcılarımıza, fuarın gerçekleştirilmesinde emeği bulunan tüm kişi ve kurumlara ve tüm iş arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Akkaya, her geçen yıl büyüyen ve katılımcılarına büyük olanaklar sağlayan GAPSHOES Fuarı ve 2010 yılında düzenlenecek sekizinci yazlık sezon fuarı için şimdiden çok yoğun bir talebin söz konusu olduğunu sözlerine ekledi. (CİHAN)