Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilk kez organize edilen Young Fashion Days 2007 Programı saat 11.00' de başladı.

Kahramanmaraş’ta tekstil ve konfeksiyon sektörünün dışa açılımını güçlendirmek amacıyla, 11-13 Haziran 2007 tarihleri arasında üretici ile yerli ve yabancı alıcı firmaların bir araya geleceği “Young Fashion Days 2007 in Kahramanmaraş” Programı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Ali COŞKUN’un katılımı ile bugün başladı.

Avrupa’dan ve yurtiçinden çok sayıda alıcı şirketin (hazır giyim ve tekstil) CEO’ları ve satın alma müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan bu organizasyonda, 3 gün boyunca firmaların hazırlamış oldukları koleksiyonlar misafir katılımcılarca incelenecek ve ikili görüşmeler gerçekleştirilecek. Programa, çoğunluğu yabancı 700’den fazla alıcının yanında sektör temsilcisi kurum ve kuruluş yöneticileri davet edildi.

Program çerçevesinde 34 şirketimiz, T-Shirt, Denim, Pantolon ve Etek, Gömlek ve Bluz, Ceket, Takım Elbise, İplik, Örgü ve Dokuma Kumaş koleksiyonlarını ve ürünlerini Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın Salonunda yerli ve yabancı konuklara sunacaklar. Firmaların burada ilk temaslarını kurarak işletmelerde daha ileri düzeyde ticari işbirliği kurmaları hedefleniyor.

11 Haziran 2007 Pazartesi günü saat 11.00’de yapılacak olan açılış programında sırayla, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu, Mehmet Balduk, Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Dr. Gabriela Guellil, Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi TANILIR ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali COŞKUN birer konuşma yaptı.

Program çerçevesinde ayrıca, ilk gün Organik Tekstil, ikinci gün Öko-Tex Standard 100 ve üçüncü gün Rekabet konularının işleneceği paneller de gerçekleştirilecek. Paneller konuyla ilgilenen herkese açık olacak.