Kahramanmaraş Kültür Park Kongre salonunda düzenlenen seçimlere Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’te katıldı.

Burada bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, ‘’Değerli ziraat odası çiftçi kardeşlerim tarım bir yandan hemen hemen her bölgemizde yaşanan doğal afetlerle mücadele ederek zor şartlar altında üretimini sürdürürken gizli maliyetleri artışıyla baş etmek zorunda kalıyoruz ülkemizin gıda güvencesini sağlayan bu sektör sahipsiz bırakılamaz siyasetinden sivil toplum kuruluşu yöneticilerine kadar bu ülkede yaşayan herkesin çiftçi üretmezse ülkemiz insanını doyuramayacağımızı ithalata daha çok daha fazla döviz ödemekte kurtaramayacağımızın bilincinde olmamız gerekmektedir’’ dedi.

Çiftçimizin talepleri hükümetimize iletilerek maliyetlerin aşağı düşürülmesi pazarlama sorunlarının çözülmesi devletin bazı stratejik ürünlerde piyasada olması konusunda bu güne kadar vermiş olduğu desteği ziraat odaları olarak sürdürmeye devam edeceğiz diyen Çetinkaya, ‘’Bu mücadele çiftçimizin desteğini de arkada görmek bize güç katacaktır. Anayasa meslek örgütü olarak temel sorumluluğumuz çiftçimizin haklarının korunmasıdır. Bu çerçevede çıkar grupları ve lobiler haklı mücadelemizi sürdürdük hiç kimsenin korkusu olmasın. Aynı kararlılıkla çiftçimizin haklarını her ortamda da savunmaya devam edeceğiz. Sabah öğle akşam bizim ürettiklerimizi sofralarında bulan ve bu ürünlerle karnını doyuran sektör dışındaki insanlarımızın da sofralarında bir şeyi eksilmemelerini istiyorlarsa kendilerinin ve çocuklarının gıda güvencesinin devam etmesini arzu ediyorlarsa sektörün ve üretim yapan çiftçimizin sorunlarına duyarlı olmaları gerekir. Çiftçimizinde gelen alın teri paranın karşılığını son kuruşuna kadar çiftçimize hizmet olarak geri sunamasak bunun hesabını Allaha veremeyiz.’’ ifadelerine yer verdi.