Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu ( HAK-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, kamu görevlilerinin yüzde 75'inin kredi kartı borcu bulunduğunu ve ödeme güçlüğü çektiğini belirterek, memurun kredi kartına muhtaç edildiğini kaydetti. ..

Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, memurların yüzde 75'inin kredi kartı borcu bulunduğuna işaret ederek, memurun keyfinden değil mahkum olduğu için kredi kartı kullandığını söyledi. Kamu görevlilerinin aldıkları maaşla nakit olarak ödemeleri gereken ev kirası, elektrik, su, doğalgaz ve ulaşım gibi giderlerini ancak karşılayabildiklerini vurgulayan Çivi, şöyle devam etti:

"Ayın 20'sinde memurun cüzdanı boşalmaktadır. Kalan 25 gün ise eğer limiti varsa kredi kartı kullanmakta yoksa eşten dosttan aldığı borçla ay sonunu getirmektedir. Kamu görevlilerinin maaşlarında Cumhuriyet tarihinin en düşük maaş artışının yapıldığı bir dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kredi kartı borçlularını dürüst bulmuyorum' demesi son derece talihsiz bir değerlendirmedir. Kamu görevlileri, temel insani ihtiyaçlarını karşılayabilmek için borçlanıyorlarsa , Başbakan'ın suçlamak yerine, memur neden kredi kartına muhtaç olmuştur diye düşünmesi ve tedbir alması gerekir."