Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu 7-17 Ekim tarihleri arasında hayvan borsasının açık tutulmasını kararlaştırdı.


Elbistan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Fatih Erbilen, Hayvan Borsası’nın Elbistan İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu tarafından alınan karar nedeniyle 7-17 Ekim tarihleri arasında açık tutulacağını söyledi.


Büyükbaş hayvanlarda görülen bir hastalık nedeniyle komisyon tarafından karantina kararı alındığını belirten Erbilen, komisyonun 7-17 Ekim 2013 tarihleri arasında Elbistan Belediyesi Hayvan Borsası’nın açılmasına karar verdiğini kaydetti.
Karantina nedeniyle borsanın kapalı tutulduğu şu günlerde dezenfekte çalışmaları yaptıklarını ifade eden Erbilen, borsanın baştan sona temizlendiğini söyledi.


Erbilen, kurbanlık satışları nedeniyle vatandaşları ve satıcıları da uyararak, “Elbistan Belediye Hayvan Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlı, vatandaşlarımızın kurbanlık hayvanlarının alım satım işlerini rahat bir şekilde yapmalarına imkan sağlayacak kapasitededir. Kurbanlık hayvan getirecek vatandaşlar için Hayvan Borsası 7 Ekim 2013 tarihinden itibaren Kurban Bayramı boyunca açık kalacaktır. Getirilen kurbanlık hayvanlar, yönetmeliğin gerektirdiği hükümlere uygun olmalıdır. Borsaya girişte büyükbaş hayvanlardan hayvan pasaportu, kulak küpesi, il dışından gelen hayvanlar için veteriner sağlık raporu istenecektir. Bu evrakları olmayan hayvanlar borsaya alınmayacaktır” dedi.


Kurbanlık alacak vatandaşları da uyaran Erbilen, şunları söyledi:
“Kurbanlık hayvan alacak vatandaşlarımız bazı noktalara dikkat etmelidirler. Bir yada iki gözü kör olan hayvanlar kurban edilemez. Kulağı veya boynuzunun üçte biri gitmemiş olmalı, burnu kesik olmamalı. Kesim yerine yürüyerek gidemeyecek derecede aksak olmamalı. Dişlerinin yarıdan fazlası düşmüş olmamalı, dilinin büyük bölümü yerinde olmalı. Koyun ve keçide bir, sığırda iki memesi korumuş olan hayvan kurban edilemez.”(İHA)