Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde bir girişimci 10 yıl önce kurduğu erik bahçesinden elde ettiği ürünle ihracata başladı.


Şen: "Son 4 yıldır ürün almaya başladım ve meyveleri aracı firmalarla Ortadoğu ülkeleri ve Rusya'ya gönderi


Andırın ilçesinde 10 yıl önce hobi olarak kurduğu bahçesinden kaliteli erik almaya başlayan Taner Şen, ürününü Ortadoğu ülkeleri ve Rusya'ya ihraç ediyor. 


Doğal güzellikleri ve mikroklima özelliğe sahip ilçe meyve üretimiyle dikkat çekiyor. Farklı tarım ürünlerinin yetiştirildiği bölgede bir girişimcinin 10 yıl önce kurduğu erik bahçesinden elde edilen ürün, başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Rusya'ya gönderiliyor.  


Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel bir şirketten emekli olduktan sonra Andırın'a yerleştiğini anımsattı. Boş zamanını değerlendirmek amacıyla satın aldığı 13 dönüm araziye hobi olarak erik bahçesi kurduğunu aktaran Şen, yetiştirdiği meyvenin kalite ve tat bakımından üstün özelliğe sahip olduğunu vurguladı.


Bölgenin, iklimi ve toprak yapısı nedeniyle erik üretimine uygun olduğunu anlatan Şen, şöyle konuştu:


"Bahçemde 'president' ve 'stanley' cinsi erik yetiştiriyorum. Bu işe ilk hobi olarak başladım, emekli olduğum için zamanımı bu şekilde değerledirmek istedim. Erikle ilgili araştırmalar yapınca bazı ülkelerde bu meyvenin tercih edildiğini gördüm. Daha sonra profesyonel şekilde üretime geçtim. Son 4 yıldır ürün almaya başladım ve meyveleri aracı firmalarla Ortadoğu ülkeleri ve Rusya'ya gönderiyorum. Bu sezon 35 ton erik aldım ancak bu her yıl artıyor."


Şen, eriğin, bölge insanı için önemli bir geçim kaynağı olabileceğine işaret etti.


Andırın bölgesinde meyveciliğin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Şen, özellikle küçük çaplı arazilerin bu şekilde değerlendirilebileceğini dile getirdi. 


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden büyük destek gördüğünü anlatan Şen, ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladığını sözlerine ekledi.