Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından finanse edilen ve başvuru sahibi Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) olan “İşletmelerimiz Liderleşiyor Profesyonelleşiyor” projesi tamamlandı.  


Dernek üyesi 50 işletmenin yerinde ziyaret edilerek işlerini geliştirmeleri için orta vadeli hedeflerinin belirlendiği ve stratejik planlamalarının yapıldığı proje on gün sürdü ve her bir işletmeye günde iki saat süre ayrıldı.


Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ertuğrul Kazancı, "bölgesel kalkınmayı hedefleyen ajansımız, sürdürülebilir iktisadi kalkınmaya katkı sağlayan bu ve benzeri projelerin hayata geçirilmesi için finansal kaynak olmaya devam edecektir" dedi.  Kazancı, projenin beklenen sonuçlara ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerini tamamladı.


Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Mahir Keçe, teknik ve ekonomik yönden hızla değişen, dinamik bir çevre içerisinde faaliyet gösteren işletmelerin varlıklarını sürdürebilmeleri ve amaçlarını gerçekleştirebilmeleri için devamlı bir değişim içerisinde bulunmaları gerektiğini belirtti.  


Bu bağlamda işletmeler, bütün yeniliklerin kaynağı haline gelmiş planlı ve sistematik araştırma geliştirme faaliyetlerinde bulunmak yoluyla değişim faaliyetlerini yürütebilirler. İşletmelerin mevcut sorunlara çözüm yolları bulmalarının gerekliliği yanında, yeni üretim yöntemleri bulmak, mevcut mamul ve üretim yöntemlerini geliştirmek ve büyümek ihtiyacı içerisinde oldukları dikkate alınırsa, işletme açısından bu tür projelerin önemi daha da kolay anlaşılabilir.


Bu proje ile İşletmelerin, işlerini geliştirmelerini sağlayacak profesyonel danışmanlık hizmeti sunan IPED Danışmanlık Eğitim ve Bilişim Ltd. Şti. Genel Müdürü Muhammed İsmail Dinçer, parayı amaç olarak değil de araç olarak kullanan değerli işletmelere, bilgi birikimini aktarmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: Marka değerini yükseltmek, kurumsallaşmak ve kar marjını artırmak isteyen işletmelerimizin elinden tutarak uluslararası arenaya taşımak istiyoruz. Bir doktorun hastası ile ilgilendiği gibi işletmelerimiz ile ilgileniyor ve sorunlarını tanımlayıp teşhis ediyoruz. İşletmelerimize yönelik tanı ve teşhis aşamalarını teşkil eden bu projemizi Türkiye’nin pek çok ilinde uyguladık ve sosyal sorumluluk projesi haline getirdik. Projemizin sürdürülebilirliğini sağlayan bir sonraki ayağında ise işletmelerimizi tedavi edecek ve hedefledikleri konuma ulaştıracağız.


Dinçer, bu projenin hayata geçmesine katkı sağlayan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı.