8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) tarafından kadınların evlerinde yaptıkları üretimi ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla organize edilen, "İş'te Kadın Emeği - El Emeği İle El Ele" konulu program tamamlandı.

Programın ilk gününde tüm katılımcılara "Satış ve Pazarlama" eğitimi verildi. Akabinde katılımcılar, KATSO Fuayesinde stant açarak el emeği, göz nuru ürünlerinin satışlarını gerçekleştirdiler.

8 Mart 2010 Pazartesi günü ise tüm katılımcılara hem "Satış ve Pazarlama" eğitim sertifikası hem de panayıra katılım sertifikası verildi. Organizasyona katılan 80 kadın, düzenlenen törenle sertifikalarını ve katılım belgelerini aldı.

KMTSO Meclis Salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan KATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nazlı Ceylan Kurtul, güzel bir organizasyona imza atmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Kadınların ekonomiye katılması yönünde atılan bu adımdan olumlu sonuçlar aldıklarını söyleyen Kurtul, "Baştan beri hep kadınların üretime katılması, üretime katılırken de farklı ürünler ortaya koymasını istemiştik. Bunda önemli bir mesafe aldığımız inancındayım. Her ne kadar bazı arkadaşlarımız gerçekleştirmek istediği başarıyı yakalayamasa da iyi bir tecrübe kazanıldığına inanıyorum. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

KATSO KAGİK üyelerinin de katıldığı törende, Kurtul tarafından katılımcı 80 kadına Pazarlama ve Satış Teknikleri sertifikası ile katılım sertifikaları takdim edildi.

Sertifika töreninin ardından ödül törenine geçildi. Birincilik ödülünü Zehra Ümran Kanadıkırık aldı.

En yaratıcı ödül ürününü Ayşe Şahan alırken, en çok satış yapan ödülü Asuman Tekin ve Seher Güler'in oldu. En zengin ürün standı ödülünü ise Elbistan'dan katılan Özden Erdoğan aldı.

Katılımcılar, organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. En kısa sürede yeni organizasyonlarda bir araya gelmek için de sözleştiler. (www.kanal46.com)