AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ben kendim imam hatip mezunuyum ama asla böyle bir arayışın içerisinde olmadım. Ehliyet ve liyakatten hareketle bizler atamalarımızı yaparız. Velev ki imam hatip kökenli olsun. Gidip siyasalı bitiriyorsa, hukuk bitiyorsa, valilik yapma ehliyet ve liyakatine sahipse bu seni niye rahatsız ediyor? Neden? Onlar bu ülkenin çocukları, evladı değil mi?'' dedi.

Erdoğan, partisince Kütahya'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, vatandaşlardan yalan haber yapan medyaya iltifat etmemelerini istedi.
''Yalan yanlış haber yapan medyayı sakın evinize sokmayın. Doğru, dürüst yapan gazeteleri evinize alın. Çünkü yalan yanlış haber yapanlarla bir yere varmak mümkün değil'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
''Dün akşam bir televizyon kanalında, çok enteresan, insanda biraz edep adap olur. Ne diyor biliyor musunuz bir tanesi... Yine o yandaş medyanın mensuplarından bir tanesi; 'Türkiye'nin şu andaki valililerinin çoğu imam hatip kökenli' diyor.

Yahu yalan olur da böylesi olmaz. Bak eğer samimiysen, eğer dürüstsen, bu ifadeler seni mi bağlar patronunu mu bağlar bilemem. Ama dürüst ol dürüst, ahlak sahibi ol. Bakınız bu noktada ben kendim imam hatip mezunuyum ama asla böyle bir arayışın içerisinde olmadım. Ehliyet ve liyakatten hareketle bizler atamalarımızı yaparız.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Oynamasını bilmeyen gelin 'yerim dar' dermiş. Yerini bulmuşlar, bu sefer de 'yerim dar' dermiş. İşte bunların siyaseti bu. Bunların siyaseti özür siyaseti, bahane siyaseti, mazeret siyaseti'' dedi.

Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde yaptığı konuşmada, dün Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıl dönümünü yad ettiklerini, şehitlerin huzurunda, şehitleri rahmetle andıklarını anımsattı. Orada Türkiye'nin her karış toprağından Mehmetçiğin bulunduğunu belirten Erdoğan, Çanakkale'de yazılan kahramanlık destanının büyüyerek ülkeyi sardığını, Kütahya Dumlupınar'da bağımsızlığı, istiklali tüm dünyaya ilan ettiğini vurguladı.

Şehit ve gazilerden aldıkları emanete sahip çıktıklarını ifade eden Erdoğan, Türkiye'yi büyütmek, güçlendirmek, huzurlu, güvenli, müreffeh bir ülke yapmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

Erdoğan, 79 senede yapılan 6 bin kilometre duble yola 6.5 yılda 9 bin 468 kilometre eklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Şu anda iktidar partisiyiz, seçimdeyiz. Hepsinin hedefi neresi? AK Parti. Hep AK Parti'ye vuruyorlar. Bunlara bir sorun: 'Yahu vuracağınıza, siz ne yaptınız. Onu anlatın?' Bunu sorun. Geliyor diyor ki Sayın Baykal, 'Ben Cumhuriyet'ten daha eskiyim' diyor. Sayın Bahçeli'ye bakıyorsun, 'Başbakan geliyor yaptık, yaptık, yaptık diyor'. Tamam sen ne yaptın, onu söyle. Yani eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Eserini söyle kardeşim eserini. Eserin var mı, bunu anlat.

350 bin konutun inşaatına başladık. 250 bin konutu sahiplerine teslim ettik. Sayın Bahçeli, sen de TOKİ'den sorumluydun. Ne yaptın onu söylesene. Kaç konut yaptın onu söyle. 133 bin derslik yaptık eğitimde. Dedik ki üniversitesi olmayan il kalmayacak. Şu anda Türkiye'de üniversitesi olmayan il kaldı mı? 56 üniversite açtık dönemimizde. Sağlıkta devrim niteliğinde reformlar gerçekleştirdik. Artık vatandaşım sağlıkta ileri ülkelerin yakaladığı zirveyi yakaladı. Bunun için Türkiye'yi BM'nin Güvenlik Konseyi'nin bu arada bir üyesi yaptık. Medeniyetler İttifakı'nın eşbaşkanı olduk İspanya'yla.''

''AK PARTİ HİZMET SİYASETİNİN PARTİSİDİR''

Türkiye'yi daha da büyütmeye, daha büyük hedeflere ulaştırmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, 29 Martta Türkiye'nin bir kez daha seçimini, tercihini yapacağını, vurguladı.

CHP ve MHP'nin üslubunu eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti:
''Nasıl hakaret ettiklerine şahit oldunuz mu? Bu ülkenin Başbakanına, bu ülkenin hizmet üreten partisine nasıl iftiralar attılar işittiniz mi? Siyasetlerini yalan üzerine kurdular. Yatsı olmadan yalanları ortaya çıktı. Bizi karalamaya kalktılar, karanlığa gömüldüler. Bize çamur atmaya kalkıştılar, çamur kendilerine bulaştı. İstismar, karalama siyaseti yaptılar, siyasetin dilini, üslubunu yerlere düşürdüler. Şunu Kütahya'dan bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum. AK Parti hizmet siyasetinin partisidir. AK Parti insan odaklı siyasetin partisidir. AK Parti milletin partisidir. AK Parti bu ülkede özgürlüklerin savunucusudur. AK Parti siyasetin seviyesini, düzeyini yükselten, siyasetin çıtasını yükseğe çeken bir partidir. Yaptıklarıyla, eserleriyle, hizmetleriyle konuşan, planlarıyla, projeleriyle gelecek tasavvuruyla milletin karşısına çıkan bir partidir.

Bizim üslubumuz milletin üslubudur, nezaketimiz milletimizin nezaketidir. Biz ihtirasla başı dönenlerden olmadık, olmayacağız. Biz, gözünü hırs bürüyenlerden, ağzından çıkanı kulağı duymayanlardan olmadık.

''ORADA POLİTİKA İKİ PARTİYE NİYE KALSIN''

Erdoğan, seçim kazanmak için yalana, iftiraya tenezzül edenlerden olmadıklarını belirterek, Kütahyalı seyyah Evliya Çelebi gibi bütün Türkiye'yi adım adım gezdiklerini, dertlere derman ürettiklerini, sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp dünyanın birçok ülkesine gidip, buradaki imkan ve fırsatları anlattıklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
''Bazı siyasetçiler Sivas'ın ötesine geçemedi, bazı siyasetçiler Sivas'ın berisine geçemedi. Biz 81 vilayetimizin tamamına ulaştık. Tamamına hizmet, eser taşıdık. Sivas'tan öteye, Sivas'tan beriye geçemiyorsunuz dediğimiz zaman köpürüyorlar, kızıyorlar. Sinirlenip, öfkeleniyorlar neden? Mazeret üstüne mazeret üretiyorlar. Ben diyorum ki 'Ne olur gelin, şu Sivas'tan öteye bir geçin. Bu ülke hepimizin. Siz de Hakkari'ye gidin, Muş'a, Van'a gidin. Orada da beraber politika yapalım. İki partiye niye kalsın orada politika? Gelemiyorlar.

Kütahya'nın güzel bir sözü var: 'Oynamasını bilmeyen gelin 'yerim dar' dermiş. Yerini bulmuşlar, bu sefer de 'yenim dar' dermiş. İşte bunların siyaseti bu. Bunların siyaseti özür siyaseti, bahane siyaseti, mazeret siyaseti. Küresel finans krizi ipine sımsıkı sarıldılar, krizi istismar ederek, işsizliği istismar ederek oy toplamaya çalışıyorlar. Siz bu ülke için ne yaptınız diyorum, cevap yok. Bu ülkede hangi eseriniz var diyorum. Cevap yok. 3.5 yıl Başbakan Yardımcılığı yaptın Sayın Bahçeli, niye işsizliğin önünü alamadın? Söyle bakayım, niye alamadın? Sayın Baykal 12 Eylül öncesinde iktidarda bulundunuz. 12 Eylül'den sonra çok az koalisyonlara ortak oldu. Çünkü benim milletim 50'den bu yana, çok partili hayata geçtiğimizden bu yana Halk Partisi'ne Türkiye'de tek başına iktidar vermedi. Zaten bundan sonra da vermez. Niye? Dikili ağaçları yok. Açıkla diyorum, nerede var, söyle. 'Şu eser bizimdir' de. Şu ana kadar açıkladığı bir şey yok. Maalesef.''

''UYMAYANLAR BUNUN HESABINI ÖDEYECEK''

Dünyanın bir numaralı ekonomisine sahip ABD'de küresel finans krizi nedeniyle işsizliğin yüzde 8.7, Türkiye'de ise Şubat itibariyle 13.6 olduğunu ifade eden Erdoğan, bu durumun mevsimsel koşulların değişmesiyle, Nisan-Mayıs gibi inşaat sektöründe, hizmet ve tarım sektöründeki hareketlilikle değişmesinin beklendiğini anlattı.

Bunları yaparken işverene de işçi çıkarmaması çağrısında bulunduklarını ve kısa mesai olarak 6 ay süreyle ücretin yarısını ödeyeceklerini söylediklerini aktaran Erdoğan, ''Buna uyanlar var, uymayanlar var. Tabii uymayanlar bunun hesabını, faturasını ödeyecekler. Bunu da yakın takibe alıyoruz. Bu ülkede dar zamanda el ele vermeyenler, bunun bedelini ödeyecekler. Kayıt dışı çalışanlar bunun bedelini ödeyecekler. Her şey kayıt altına girecek, adım adım takip edeceğiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyecek ve yedirtmeyeceğiz'' diye konuştu. Erdoğan, CHP ve MHP'ye gönül vermiş olanları asla incitmek istemediğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Ama tepelerindeki yöneticilerin durumunu, konuştukları dili iyi takip etmeleri lazım. Buna da benim cevap vermem gerekir buradaki vatandaşlarım, gönül verenlerim adına. Meydanlarda bunlar birbirlerinin avukatlığını yapıyor. Meydanlarda birbirlerine sahip çıkıyorlar. Meydanlarda ikisi de aynı dili, üslubu kullanıyorlar. Bu ülkeye karamsarlık pompalıyorlar. Milletimin moralini bozmak için çaba harcıyorlar. Felaket tellallığı yapıyorlar. Panik havası oluşturup, buradan oy devşirmeye çalışıyorlar.''

Türk Lirası'ndan 6 sıfır atıldığını, enflasyonun yüzde 30'dan yüzde 7.7'ye indirildiğini kaydeden Erdoğan, ''Bu aradaki, benim vatandaşımın cebinde. Vatandaşımıza sağladığımız işte bu. Fark bu. Çünkü biz bir farkın partisiyiz, ilklerin partisiyiz'' dedi.

Erdoğan, ülkenin borcunu da azalttıklarını, kamu net borç stokunu yüzde 64'ten yüzde 25'e düşürdüklerini, bu rakamların inkar edilemeyeceğini, milletin gözünden bu rakamların kaçırılamayacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye olarak krize karşı her türlü tedbiri aldık. 47 ayrı tedbir aldık ve bu tedbirleri şu anda uyguluyoruz'' dedi.