Senelerin bürokratı, Sosyal Güvenlik Kurumu eski İl Müdür Yardımcısı Ali Yüce, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü koltuğuna oturdu.


Çalıştığı kurumlarda toplam kalite yönetimi temsilciliği ve iç tetkikçilik yapan, kurum personeline iletişim ve halkla ilişkiler, etik davranış ilkeleri konularında eğitimler veren Ali Yüce, öte yandan ilimizde ulusal yayın yapan Aksu Televizyonuna sosyal güvenlik konularına ilişkin canlı yayın programlarında katıldı. Koltuğa oturduğu 7 Mayıs 2012 Çarşamba günü basın ile bir araya gelen Yüce, amacının hemşehrilerine hizmet etmek olduğunu söyledi.


KURUMUN MİSYONUNA UYGUN ÇALIŞMA


Gazetecilere ilk açıklamayı yapan Yüce, “Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumunun misyonuna uygun olarak, işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda, iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunmaya, meslek edindirme kursları düzenleyerek, işgücünün istihdam edebilirliğini artırmaya yönelik aktif programlar yoluyla istihdamı kolaylaştırmak, korumak,  geliştirmek, çeşitlendirmek ve işini kaybedenlere işsizlik sigortası kapsamında işsizlik maaşı vermeye ve çalışma hayatındaki işçi ve işveren şikayetlerinin sonuca ulaştırılabilmek için kurumun çalışmalarına devam edeceğiz” diye konuştu.


Ali Yüce Kimdir?


1966 Kahramanmaraş doğumlu olan Ali Yüce ilk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İş İdaresi bölümünden mezun oldu.


 1989 yılında Bağ-Kur Kahramanmaraş İl Müdürlüğünde göreve başladı. Daha sonra aynı kurumda Dava Takip Memuru Şefi olarak devam ederken 1997-2000 yılları arasında Kilis Bağ-Kur İl Müdürlüğünde Şube Müdürü ve 2000-2008 yılları arasında Bağ-Kur Kahramanmaraş İl Müdürlüğünde İl Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu.


2008 yılında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığının Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında birleşmesi sonucu 2008-2011 yıllan arasında Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcılığı. 2012 yılı başında ise Mardin Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.


Çalıştığı kurumlarda Toplam Kalite Yönetimi Temsilciliği ve İç Telkikçilik yaptı. Kurum personeline iletişim ve halkla ilişkiler, etik davranış ilkeleri konularında eğitimler verdi.