Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği KALİDA' da düzenlenen seminerde iş adamlarına İŞKUR’da yapılan yeni düzenlemeler hakkında bilgi verildi.


Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği’nin birlikte düzenlediği seminerde, İş adamlarına İŞKUR’da değişiklikler ve avantajlar semineri verildi.


Seminerde konuşan Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce, programa katılan işadamlarına, kurumun görevleri ve faaliyetleri, işbaşı eğitimi, işgücü yetiştirme kursları, uzmanlaşmış meslek edindirme kursları, yeni işçi alımı teşvik yasası, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri ve işsizlik sigortası hakkında bilgi verdi. 


İşsizliği azaltıp istihdamı artırmak için mücadele ettiklerini belirten Yüce, “İl Müdürlüğümüzün adı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak değişmiştir” dedi. Yeni başlatılan iş başı eğitim programı ile iş verenlere kalifiye elaman yetiştirileceğini ifade eden Yüce, şöyle konuştu: “iş verenler için avantajlı olduğunu düşündüğümüz bir uygulama başlattık. Biz buna İş başı eğitimi diyoruz. Sigortalı en az 2 işçi çalıştıran özel işyerleri kurumumuza müracaat ederek bir işçi daha alma hakkına sahip olacak. 2012 Nisan ayında yayımlanan 665 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Türkiye genelinde 23 ilde bulunan Bölge Çalışma Müdürlükleri kapatılarak, Bölge Çalışma Müdürlüklerinin iş ve işlemleri İŞKUR İl Müdürlüklerine devredilmiştir. İl Müdürlüğümüzün adı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak değişmiştir. Başka bir ifadeyle, daha önce Gaziantep bölge çalışma müdürlüğü aracılığı ile iş yeri ruhsatı, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin teftiş, iş yeri denetimi ,işçilerin şikayet konuları, kanun gereği çalıştırılması gereken özürlü kontenjanlarının takibi gibi konular artık il müdürlüğümüzce yerine getirilecektir”. 


Seminer, işadamlarının sorularının dinlenmesinin ardından, Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce’ye, KALİDA inşaat kurulu başkanı İbrahim Çakmak tarafından plaket verilmesiyle son buldu. Manşet Haber Merkezi