Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) Kadın Komisyonu, İstanbul KASİD Üyesi iş kadınlarıyla daha sonra da Bursa’da BUGİAD’lı iş kadınlarıyla görüşmeler yaptı. Görüşmenin memnuniyet verici geçtiğini vurgulayan KALİDA Kadın Komisyonu Başkanı Zehra Betül Kayserili, kadın girişimciler arasındaki tanışma, dayanışma ve işbirliği olgusunun önemine işaret etti.


Kadınların iş dünyasında daha yoğun temsil edilmeleri gerektiğini ve eğitimli-girişimci kadınların sosyo-kültürel alanlarda daha çok etkili olmalarının gerekliliğini vurgulayan Kayserili, ‘’Bunun için kadın girişimcilerin desteklenmesi gerekiyor. Üretken toplumlar aynı zamanda gelişen toplumlardır. Bu doğrultuda ister devlet olsun isterse özel sektör olsun kadın girişimcilerine önem veren tutum ve davranışlar içerisinde olmalıdır. ’’diye konuştu. BUGİAD’lı iş kadınları da ziyaretten ve görüşmelerden çok memnuniyet duyduklarını ve ortak proje ve aktivitelerin yapılmasına hazır olduklarını söyledi. Ayrıca ilerleyen bir zaman aralığında Kahramanmaraş’ta daha çok katılımcı bir program yapılmasını arzuladıklarını söyledi.


Görüşmelerin ardından hem İstanbul’u hem de Bursa’yı gezen KALİDA Kadın Komisyonu üyeleri yükselen sanayisi ile göz kamaştıran Kahramanmaraş’ın STK bilincinin daha da gelişmesi için bu tarz gezi ve görüşmelerin yapılması ve ortak akıl toplantılarının geliştirilmesi gerektiğini ifade ettiler.