Kahramanmaraş Belediyesi kente yakışır yeni bir otogar yapımı için düğmeye bastı..Başkan Poyraz, bugün yapacağı basın toplantısında çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler verecek.

Açıktan akan atık suların
tamamı kanala alınıyor


Kahramanmaraş Belediyesi uzun yıllardır üzeri açık olarak akan atık su kanalları için başlatılan çalışmaları aralıksız devam ettiriyor. Bu arada; çevre yolu üzerinde yapılan ve kentin modern ihtiyacına artık cevap veremez hale gelen otogarın yerinin satılarak elde edilen gelirle başka uygun bir yere yeni bir otogar yapılabilmesi için düğmeye basıldı. Bugün öğleyin Yeni Sanayi Sitesi karşısındaki Kervanhan Tesisleri’nde basın toplantısı yapacağı belirtilen Başkan Mustafa Poyraz’ın bu ve diğer belediye çalışmaları hakkında detaylı bilgiler vereceği öğrenildi.

Belediye Su-Kanal Müdürlüğü ekipleri tarafından Oruç Reis, Barbaros, Malik Ejder ve Gayberli Mahelleleri arasından açıkta geçen atık su kanallarının kapatma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Adı geçen kanallardan Kahramanmaraş-Kayseri çevre yolu alt ve üst kısmında bulunan araziler her türlü tedbir ve cezai işleme rağmen ekim alanlarını kanaldan kaçak olarak sulamakta idi. Hem insan sağlığı hem de çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen bu uygulamayı tamamen ortadan kaldıran Kahramanmaraş Belediyesi adı geçen bölgedeki atık su kanallarının suyunu 2005 yılı içerisinde kesti. Kanal sularının kesilmesinin ardından kanallarının üzerinin kapatılması ile birlikte yağmurlama hattıda döşenmesine başlanıldı. Yaklaşık 1,5 km’lik kanal ve yağmurlama hattı çalışmalarının bitmek üzere olduğu kaydedildi.

Kanal çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz “Yıllardır kesilmesi gündemde olan ama bir türlü uygulamaya geçilemeyen atık su ile arazi sulaması yaparak bu sularla sebze yetiştirenlerin kullandıkları kanalların 2005 yılında sularını kestik ve şuanda da üzerlerini kapatıyoruz. İnsan ve çevre sağlığına gereken önem her şeyden önce gelir.İnşallah önümüzdeki aylar içerisinde tüm kanalların üzeri kapatılmış olacak ve açıktan hiçbir şekilde atık su akmayacak” dedi. (www.kanal46.tv)