Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kamil Şirikçi, “İstanbul Sanayi Odası” tarafından açıklanan ve Kahramanmaraş'tan yedi firmanın yer aldığı, Türkiye'deki ilk 500 firma listesi ile ilgili düşüncelerini içeren bir açıklama yaptı.

Şirikçi şunları kaydetti: 'İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan, “Türkiye’nin 500 büyük Sanayi Kuruluşu” sıralamasına Kahramanmaraş’tan yedi firmanın girmesi, Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği olarak bizleri onurlandırmıştır.

Bu başarı diğer kuruluşlarımız içinde önemli bir teşvik ve moral kaynağı olmuştur. Birer sanayi şehri olan, Kayseri’den 12, Konya’dan 7 firmanın ilk 500 içerisinde yer almasının yanında, Kahramanmaraş’ın 7 firma ile temsil edilmesi gerçekten işadamlarımızın çok önemli bir başarıya imza atmış olmalarının en büyük delilidir. Bu sıralama aynı zamanda Kahramanmaraş’ın önemli bir sanayi şehri olduğunun en açık göstergesidir.

Azimle çalışarak bu büyük başarıyı yakalayan, önemli bir bölümü derneğimiz üyesi de olan MATESA A.Ş., MEM TEKSTİL A.Ş., KİPAŞ MENSUCAT, KİPAŞ DENİM A.Ş., ERDEM TEKSTİL A.Ş., KAHRAMANMARAŞ ÇİMENTO ve İSKUR TEKSTİL A.Ş. firmalarının çok değerli yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile, başarıda emeği geçen bütün çalışanlarını, Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu adına tebrik ediyor, ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına katkılarının artarak devam etmesini cenab-ı allah’tan niyaz ediyorum.'

İLK 500 FİRMA İÇERİSİNDE KİPAŞ’TAN 4 ŞİRKET YER ALDI

'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' arasında Kipaş Holding 4 şirketi ile yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu''nu belirlemek amacıyla yaptığı çalışma açıklandı. Kipaş Holding şirketlerinden Kipaş Mensucat, Kipaş Denim, Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik (KÇS) ve Erdem Tekstil sıralamada yer aldı.

Yapılan sıralamada Kahramanmaraş’tan dereceye giren 7 şirketten 4’ü Kipaş Holding’e bağlı şirketler oldu. İSO, 2010 performanslarını kamu ve özel kıstaslarında; üretimden satışlara göre 286. sırada yer alan Kipaş Mensucat 206.512.251.Tl,351. sırada yer alan Kipaş Denim 169.775.683 TL, ve 403. sırada yer alan Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik (KÇS) 152.010.261 TL, 358. sırada yer alan Erdem Tekstil 167.912.895 TL ile sıralamada yerini aldı.

Kipaş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz yaptığı açıklamada; ''Kipaş Holding'in sahibi olduğu sanayi kuruluşları 2010 yılında da hem sıralama hem sayı olarak yükseldi. Kahramanmaraşlı 6 şirketin 4 tanesinin Kipaş holding bünyesinden çıkması bizleri fazlası ile memnun etmiştir. Kipaş Holding, Kahramanmaraş ve ülkeye yatırımları ile hizmet etmeye devam edecektir. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda daha fazla şirketle ilk 500'de yer almaktır. Bunun yanı sıra ikinci 500'de de firmalarımızın yükseleceği inancındayız. Çünkü biz bu kararlılıkla çalışıyoruz.'' dedi.

İSO tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına Kahramanmaraş'tan Kipaş Mensucat, Kipaş Denim, Erdem Tekstil, Kahramanmaraş Çimento, Matesa Tekstil, Mem Tekstil ve İskur yer aldı.


KAHRAMANMARAŞ'A BU GURURU YAŞATAN TÜM KAHRAMANLARI TEBRİK EDİYORUZ....