Tekstil sektöründe son yıllarda yapılan yatırımlar ve alınan teşviklerle hızla büyüyen Kahramanmaraş’ta KTM2014 ismiyle 23-25 Ekim 2014’te ‘Tekstil Makineleri Fuarı’ düzenlenecek.


KTM2014’e yerli ve uluslararası firmalardan gösterilen yoğun ilgi sonucunda, fuar alanının yüzde 90’ı doldu.


Kahramanmaraş Fuar Merkezinde (KAFUM) 23-25 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Tekstil Makineleri Fuarı’ yerli ve yabancı tekstil sektörü temsilcilerini buluşturacak fuar, ECR Fuarcılık tarafından organize ediliyor. Tekstil sektörünün kalbinin attığı Kahramanmaraş’ta gerçekleşecek olan organizasyon bir fuardan çok daha ötesini kapsayacak.


Tekstil sektörünün önde gelen isimlerini, Türk tekstil ve konfeksiyon üretimin yüzde 70’inin yapıldığı bölge ile buluşturacak olan KTM 2014 Tekstil Makineleri Fuarı konumu itibari ile önemli bölgesel fuarlar arasında yer almayı hedefliyor. Tekstil ve Konfeksiyon üretimin kalbinin attığı Adana, Osmaniye, Gaziantep, Niğde, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman’ın buluştuğu nokta olan Kahramanmaraş, bu nitelikte bölgesel bir fuar için merkez konumunda bulunuyor


Sektörde gelişme kaydetmiş iller arasında yer alan Kahramanmaraş Türkiye’de üretilen ipliğin yüzde 30’unu, dokuma ve örgü kumaşın yüzde 13’ünü tek başına üretiyor. 2011 – 2013 yılları arasında alınan teşviklerle tekstil yatırımlarının yüzde 15’ine ev sahipliği yapan kent, Türkiye’deki toplam yatırım miktarının (14 milyar TL) yüzde 20’sini gerçekleştirmesi ile dikkatleri çekmektedir.


KTM2014 Uluslararası makine üreticilerini bölgeye getirecek


Başta Almanya olmak üzere Belçika, Çin, Fransa, Japonya, İsviçre, İtalya, İspanya, İngiltere, Hindistan, Kore ve Tayvanlı makine üreticilerinin katılım için rezervasyon yaptırdığı fuar, niş bir organizasyon olarak planlandı. KTM2014 fuarı ile eş zamanlı olarak B2B görüşmeler ile firmaların buluşmasını sağlayacak organizasyonlar planlanıyor. Ayrıca KTM2014 fuarı ile eş zamanlı olarak Kahramanmaraş sanayi ve ticaret odası tarafından


‘2.Uluslararası Tekstil Zirvesi’ sempozyumu düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı himayesinde gerçekleşen Uluslararası Tekstil Zirvesi’nin açılışını İstanbul tekstil ve hammaddeleri ihracatçıları birliği İTHİB yönetim kurulu başkanı İsmail Gülle ile Akdeniz tekstil ve hammaddeleri ihracatçıları birliği ATHİB yönetim kurulu başkanı Zeki Kıvanç birlikte yapmışlardı. Büyük ilgi gören sempozyumu sektörden 750 kişi takip etmişti.


Fuarın katılımcı konseptini aşağıda belirtilen ürün grupları oluşturuyor,


•                İplik ve İplik hazırlama Makineleri, yardımcı makineler ve aksesuarları.


•                Büküm ve Bobin makineleri, yardımcı makineler ve aksesuarları,


•                Teknik tekstil ve Nonwoven Makineleri, yedek parça ve aksamları,


•                Dokuma hazırlık ve dokuma makineleri, yardımcı makineleri ve aksesuarları


•               Örme Makinaları (Düz ve Yuvarlak), Atkılı, Çözgülü örme makineleri ve aksesuarları


•                Nakış Makineleri, yardımcı makineler ve aksesuarları,


•                Boya, terbiye makineleri Tekstil kimyasalları, laboratuar cihazları ve aksesuarları


•                Dijital baskı makineleri ve aksesuarları,


•                Konfeksiyon makineleri ve aksesuarları