Zirai don nedeniyle fındıkta rekolte düşüşü yaşanan Karadeniz Bölgesi'ndeki tüccarlar, Kahramanmaraş'tan fındık aldı.


Karadenizli fındık tüccarları, bölgede etkili olan zirai don nedeniyle  bu yıl ürünün bir bölümünü Kahramanmaraş'tan temin etti.


Merkeze bağlı Çokran ve Kalekaya mahallelerindeki vatandaşların geçim kaynağı olan fındık, bu yıl üreticilerin yüzünü güldürdü. Karadenizli tüccarları ise bölgelerinde yaşanan don nedeniyle, Kahramanmaraş'ta yetiştirilen fındıkların büyük bir bölümünü satın aldı.


Karadeniz Bölgesi'ndeki tüccarlara fındık satan üreticiler ise destekleme almaları halinde yıllık 100 ton olan üretimin iki katına çıkacağına inanıyor.


Kalekaya Köyü Muhtarı Mehmet Biricik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık üretiminin, bölgedeki çiftçilerin önemli gelir kaynakları arasında yer aldığını söyledi.


Kahramanmaraş'tan yıllık ortalama 100 ton fındık üretildiğini hatırlatan Biricik, bu sezon en çok Karadeniz Bölgesi'nden talep gördüklerini ifade etti.


Karadenizli tüccarların, rekolte düşüşü nedeniyle kendilerine yöneldiğini vurgulayan Biricik, şunları kaydetti:


"Bu yıl fındık fiyatının yüksek olması bekleniyor. İnşallah beklendiği gibi olur ve üretici iyi para kazanır. Geçmişte atalarımız burada fındık bahçesi oluşturmuş. Biz de ağaç sayısını artırdık. Talep olan yerlere gönderiyoruz. Dondurmasıyla ünlü Kahramanmaraş'tan fındığıyla meşhur Karadeniz'e fındık satmak çok güzel bir duygu."


(AA)