Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, başarının asla tesadüf olmadığını belirterek,‘’Kahramanmaraş 1980 yılında ilk 2000 yılında ikinci hamle ile birçok alanda uzmanlaşarak üretim üssü oldu.


 


2015 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketinin Kahramanmaraş’tan çıkması da tesadüfen değil bilinçli bir üretimin eseridir” dedi.
Aldığı teşviki son kuruşuna kadar Kahramanmaraş’a yatırım için harcayan girişimcileri,100’ü aşkın ülkeye ihracat yapan 246 ihracatçı şirketi, tekstilde, enerjide, gıdada, metal mutfak sektöründe, kağıt sanayiinde, çimento sektöründe lider konuma ulaşan bine yakın sanayi tesisleriyle Türkiye’nin üretim yıldızları arasında özel bir yere sahip olan Kahramanmaraş yatırımına hız kesmeden devam ediyor.
Kahramanmaraş son 10 yılda, 590 proje kapsamında 5.5 milyar Dolar özel sektör yatırımı gerçekleştirilmiş, bu yatırımlar sayesinde istihdam 45 binden 130 bine, ihracat 230 milyon dolardan 900 milyon dolara yükselerek, sanayi üretimi 5 milyar dolara ulaştı.
35 YILDA ONLARCA BAŞARI
Rekabet gücünü geliştirmek için sürekli yatırım yapan Kahramanmaraş’ın üretkenliğini değerlendiren Başkan Karaküçük, 2005-2015 döneminde 597 yatırım yapıldığını, bu yatırımlarının 359’unun OSB dışı tamamlanan yatırımlar olduğunu, 86’sının OSB’de tamamlanan yatırmalardan oluştuğunu OSB dışında 134, OSB içinde ise 18 yatırımın olduğunu söyledi. Bu yatırımların 5 milyar 363 milyon 889 bin Dolar olduğunu belirten Karaküçük ‘’Geçmişi kahramanlıklar dolu bir kentin şu anda da ekonomik anlamda verdiği mücadelenin eserini gördük. Birincilikler bizi daha çok üretime itiyor. Kahramanmaraşlı her birey üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor” diye konuştu.
TÜRKİYE 500 MİLYAR DOLAR İHRACATA RAHAT ULAŞACAK
Türkiye’nin krizlere rağmen büyümesini sürdürdüğünün altını çizen Karaküçük, ‘’Türkiye hedefi olan 500 milyar dolar ihracata çok rahatlık ulaşacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hedefimize ulaşacağımızın en bariz göstergesi ise yatırım teşvik belgeleri. Türkiye’de 2014 yılında 4 bin 59 belge alınırken bu yılda Kahramanmaraş’ta 76 yatırım teşvik belgesi alınmış. 2015 yılının Ağustos ayına kadar Türkiye’de 2 bin 257 belge alınırken Kahramanmaraş’ta Ağustos ayında ise 47 belge alınmıştır’’ dedi.
TERÖRE LANET
Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirtti.
Karaküçük, sözlerini ‘’Yatırımcıları bölgelerden uzaklaştırmak için yapılan bu senaryo tutmayacak. İş adamlarımızın tek parolası üretmek, bunun yanında sosyal yaşam dokusuna katkı sağlamaktır. Bu olaylar bize gösteriyor ki Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Yaşanan olaylarda yaşamlarını yitiren güvenlik güçlerine Allahtan rahmet kederli aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk polis teşkilatına ise başsağlığı dilerim” şeklinde tamamladı.(İHA)