Traktör ve dizel motor üretiminde 39 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin önde gelen üreticileri arasında yer alan TÜMOSAN, Kahramanmaraşlı çiftçilerini Konya’daki fabrikasında ağırladı.


Bu yıl on sekizincisi düzenlenen TÜMOSAN Fabrika günleri çerçevesinde bu hafta Kahramanmaraş’dan 50 çiftçi katılım gösterdi. TÜMOSAN Pazarlama Müdürü Galip Öztürk ve TÜMOSAN Fabrika Müdürü Osman Babaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte çiftçiler; traktör ve motor üretimini yerinde inceleme fırsatı buldu.


TÜMOSAN Pazarlama Müdürü Galip Öztürk fabrika gezileriyle ilgili olarak; “Yerli motor ve traktör üretiminin Türk tarımı açısından uygun fiyatlı ürün olduğunun bilincinde olan çiftçilerimiz, TÜMOSAN’ın sahip olduğu üretim teknolojisini yerinde gördükten sonra memnuniyetlerini dile getiriyor. Aralık ayı içerisinde 2 bölgeden daha gelecek olan çiftçilerimiz fabrika gezisi sonrası Mevlana Müzesi’ni ziyaret edecek.” şeklinde konuştu.


TÜMOSAN HAKKINDA


TÜMOSAN, 1976 yılında kurulmuş olup, Türkiye’nin ilk dizel motor üreticilerinden biridir.


Yıllık 45.000 adet traktör ve 75.000 adet dizel motor üretim kapasitesi bulunan şirketin 50 -115 HP aralığında 3 ve 4 silindirli motorları ile yine aynı güç kategorisinde tarla ve bağ-bahçe, 2WD – 4WD çekiş özellikli, kabinli ve tenteli olmak üzere 11 seride 354’ün üzerinde farklı model traktörü bulunmaktadır.


 TÜMOSAN kendi traktörü üzerinde kendi motorunu kullanan ve Avrupa Birliği normlarına başarı ile uyum sağlayan sayılı üreticilerden biridir.