Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Kipaş tarafından daha önce Türkiye'de isim hakları satın alınan Lee Cooper, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Perakende ile üretim hakları Kipaş Holding tarafından satın alınan marka, ağustos ve eylül aylarında 15 yeni mağaza açmaya hazırlanıyor.

Tüketiciye geniş bir ürün gamı vaat eden Lee Cooper, üç sene içinde satış noktasını 200'e çıkarmayı öngörüyor.

İlk mağazalarını İstanbul'da Carousel ile Vıa/Port'ta açacak olan marka, ardından İzmir, Ankara, Adana, Kahramanmaraş, Denizli, Gaziantep, Diyarbakır ve Kayseri'de yer alacak. Türkiye'nin yanında Irak, İran ve Suriye'de de büyüyecek. Lee Cooper'ı uygun fiyatlardan tüketici ile buluşturacaklarını belirten Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öksüz, ürünlerinin gençlerden büyük ilgi göreceğini ifade ediyor.

2012 perakende ciro hedeflerini 50 milyon lira olarak açıklayan Öksüz, büyüme hedeflerinin yanında istihdama da önem verdiklerini vurguluyor. 2011 ve 2012'de sadece Lee Cooper için 400 kişiyi istihdam edeceklerini dile getiriyor.

Lee Cooper; hem kadın hem de erkekler için geniş ürün seçeneğinin sunulduğu bir koleksiyonla yeni sezona 'merhaba' diyecek. Life style koleksiyonunda yüzde 40 denim, yüzde 60 denim dışı tasarım ürünler yer alacak, ütülü kıyafet bulunmayacak. Ürünler 24, 50 – 364, 50 lira fiyat aralığında olacak.

Yeni açılacak Lee Cooper mağazaları: Via/Port, Bakırköy Carousel, İzmir Agora, Optimum İzmir, NataVega Ankara, Kent Park Ankara, Ora Bayrampaşa, Optimum Adana, Kayseri Forum, Sümer Park Denizli, SankoPark Gaziantep, Ninova Park Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bandırma Liman AVM.