Kahramanmaraş’ta gerekçesiz işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, tekstil fabrikası önünde eylem yaptı. İşten çıkarılmalarıyla birlikte 2 aylık maaşlarının içeride kaldığını söyleyen işçiler, hak ettikleri tutarın kendilerine ödenmemesi halinde eylemlerinin süreceğini söylediler.


Kahramanmaraş Adana yolu üzerinde yer alan bir tekstil firmasında çalışan ve işten çıkarılan 370 işçi eylem yaptı.
İşten çıkarıldıkları firmanın önünde toplanan işçiler adına basın açıklaması yapan Yaşar Havya, “Arkadaşlarla birlikte maaşımızı alamadığımızdan dolayı gerekli resmi izinlerimizi alarak bu eylemi yaptık. İstediğimiz tek şey alamadığımız maaşların tarafımıza ödenmesidir. Bu firma işçilerin sendikalı olması yüzünden zarar etmediği halde kapatıldı ve taşeron firmaya devredildi. Taşeron firmayla bir yıldır çalışıyoruz. Son iki aydır maaşlarımızı alamıyoruz. Biz bu maaşlarımızı kimden alacağız. Kimseden bir cevap bulamıyoruz. Hakkımız için gerekli yasal işlemlere başladık. Biz şu kış günü bizi bu zor duruma sokan insanlar nerede? Biz sadece hakkımızı istiyoruz” dedi.
Eyleme katılan kadın işçiler ise mesai kavramı gözetmeksizin çalıştıklarını ifade ederek, “Hakkımızı vermeyen insanların bizden daha fazla ihtiyacı varsa biz bu hakkımızı onlara başımızın gözümüzü sadakası olarak vermeye hazırız” diye konuşarak tepkilerini dile getirdiler.
Basın açıklamasının ardından işçiler,sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Ardından işçiler olaysız dağıldı.(İHA)