Kahramanmaraş Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Murat İldeniz meslektaşları ile bir araya geldi.


Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde, Kahramanmaraş Emlak Müşavirler Derneği Başkanlığına seçilen ve kentin tanınmış simalarından Nihat Ersoy’un talebesi olan Murat İldeniz, meslektaşlarını Küçük ev Et Lokantasında yemekli toplantıda buluşturdu.


Toplantıya; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Merkez ilçe Başkanı Necati Okay, Kaharamanmaraş TRT temsilcisi Fatih Nalbantbaşı, Kahramanmaraş Sevdalıları Derneği Başkanı ve İnşaat Mühendisi Gökhan Binici ile çok sayıda basın mensubu katıldı.


Başkan Murat İldeniz, Dernek üyelerine ve davetli misafirlere sunumunda şu konuşmalara yer verdi:


“Sevgili meslek taşlarım, kıymetli misafirlerimiz, hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle bize bu görevi verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürler eder, derneğimize bu zamana kadar emeği geçen ve derneğimizin kurucusu Salih İnalbars’a teşekkürlerimizi sunuyor, tekrar hoş geldiniz diyorum. Burada toplanmamızın amacı, birlik beraberlik içerisinde olmak ve mesleğimizin sıkıntılarını hep birlikte çözmeyi amaçlamaktır. Sizlerin de bildiği gibi Emlak müşavirliği maalesef ülkemizde iş yeri sahibi ve vasfı olmayan kişilerce icra edilmeye çalışılmakta ve bu surette saygınlığınızı her geçen gün kaybetmekteyiz. Bu bağlamda öncelikle halk arasında ayaklı Emlakçı diye tabir edilen kişileri dayatmak amacıyla ilgili kurumlara görüşlerimiz başlamış olup en kısa sürede çözüme kavuşturmak istiyoruz. Bir diğer husus ise müşteri emlakçı ilişkisi, müşterinin komisyon vermemek adına, emlakçıyı devre dışı bırakması, bu sorunun önüne geçmek için ise yetki belgelerini hayata geçirip birlik ve beraberlik içerisinde bize ve mesleğimize verilen zararın önüne geçebilmekte hedeflerimizden birisidir, bu hususun önemle dikkate alınması ve bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. nitekim bu belgeyi hayata geçiren bütün illerde olumlu etkileri göz ardı edilemez bir durumdur.


Ayrıca satlık bir yerde bir meslektaşımızın tabelası var ise burayı satmak isteyen başka bir meslektaşımız mal sahibini bulmak yerine tabela sahibi meslektaşımızla irtibat kurarak onu devreden çıkarması ve ortadaki pastayı birlikte paylaşmasıda mesleki ahlakımız açısından üzerimize düşen bir görevdir.


Ayrıca diğer tespiti konusunda farklı emlakçıların arasındaki değer biçmeler afakî fark göstermekte, bu nedenle pazarlıklar bozulmakta ve mağduriyetler meydana gelmektedir, bu nedenle değer tespit konusunda gerekli etüt çalışmalarını yapmadan diğer tespiti yapmamız gerekiyorsa, bölgeyi iyi tanıyan diğer meslektaşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmamız gerekmektedir. Hepiniz beni dinlediğiniz için ve davetimize teşrif ettiğiniz için teşekkür eder, saygı ve saygılarımı sunarım.” (MMM-www.kanal46.com)