Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Mehmet Balduk, sosyal barışı mutlaka sağlamak zorunda olduklarını söyledi.

Balduk, KATSO 24. Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş olaylarının 32. yıl dönümünde yaşanan olayların ardından özellikle ulusal basında kentin adının kötü lanse edilerek çirkin yayınlar yapıldığını ifade etti.

Küçük çaplı yaşanan olayın provokasyon olduğunu belirten Balduk, Kahramanmaraş'ta alevi-sünni kardeşliğini bozmaya çalışanlara asla fırsat verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Balduk, “ Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta son derece olumsuz ve üzücü bir takım hadiseler yaşanmış. Ulusal basında ve televizyonlarda çirkin yayınlar oldu. Aslında Ali Balkız’ın açıklamasının içeriğine baktığınızda incitici pek bir şey yok. Çok ciddi bir şey yok. Ama maalesef provokatörler bu işi sabote etmişler. Bir kısmı dışarıdan gelen katil Maraş diye bağırmış bunu duyan gelmiş bazıları da buradan çıkış yok diye bağırmış. Allah’a şükür Valimiz ve Emniyet Müdürümüzün müdahalesiyle engellenmiş. Ama sonradan basın bunu çok kaşıdı. Sonra arkadaşlarımızdan uyarılar gelmeye başladı. Pazarcık ve Narlı tarafından gelen arkadaşlarımızın endişeleri var dedi. Birkaç aynı türden uyarılar gelince Pazarcık’ta bir toplantı yapılmasını istedik. 16 kanaat önderi toplantı yapmış. Bize mesajlarını getirdiler. Sağ olsunlar beni de sözcü olarak seçmişler. Bende onu üzerine kısa sürede ulaşabildiğimiz kadar sayıda sivil toplum örgütüne ulaşmaya çalıştık. Siyasi partilerimizi de çağırdık. Herkes geldi tartıştık, konuştuk herkes fikrini söyledi. Herkes elinden gelen bütün katkıyı vereceğini ifade etti. Daha sonra meclis üyelerimiz, yönetimimiz, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler kalabalık bir grup olarak Pazarcık’a gittik. Orada konuştuğumuz şu mümkün olabildiğince geniş katılımlı bir basın bildirisi sunacağız ülke kamuoyunda duyurulacak. Bu konuda hepinizden destek istiyorum.”dedi.

Sosyal barışın mutlaka sağlanması gerektiğine dikkati çeken Balduk, ''Bütün bunları aşalım ki toplumda oluşan sinerji refahı artırmaya yönelik olsun. Bürokratlar da siyasetçiler de ona çalışsın. Eğer bunu sağlayamazsak her şey kör dövüşü gibi olur. Aksi takdirde her zaman güdük kalmaya mahkûm oluruz. Biz hem ülke olarak hem de şehir olarak lider olmak istiyoruz. Eğer lider olmak istiyorsak sosyal barışı sağlamak birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayız. Çünkü Kahramanmaraş her zaman kardeşliğe önem vermiş bir ilimiz. Biz toplumda ayrışma istemiyoruz. Birlikte yaşamak istiyoruz ve birlikte yaşamak zorundayız. Başka bir şehre gitmeyeceğiz. Çocuklarımız burada, evlerimiz işimiz her şeyimiz burada ve biz burada yaşayacağız. Torunlarımız da burada yaşayacaklar. Bu konuda toplumu eğitmemiz gerekiyor. Eğer gelecekte çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak istiyorsak bu sorunu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Onlara temiz bir toplum, düzgün bir çevre bırakmak istiyorsak güzellik birlik ve beraber yaşayacakları bir toplum bırakalım''diye konuştu. (www.kanal46.com)