Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Kemal Karaküçük, kentin istekleri için, inanarak tek bir ağızdan söylenecek birlikteliği sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

KATSO Başkanlığını 16 yıl yürüttükten sonra geçen Cuma günü istifa eden Mehmet Balduk’un yerine Yönetim Kurulu tarafından Başkan olarak seçilen ve odada ilk basın toplantısını dün yapan Karaküçük şöyle konuştu:

"Bizler herkese zeytin dalı uzatıp, sorunlarımızı hoşgörü ve diyalog ortamında çözmek için çalışacağız. Hedeflerimiz belli ne yapacağımızı biliyoruz. Bu güne kadar şehrin sorunlarını sesli bir şekilde dillendiren ve çözümü için bütün gücünü ortaya koyan hep Ticaret ve Sanayi Odası olmuştur. Bundan sonra da bu kural bu ilke aynı şekilde devam edecektir.”

Kemal Karaküçük, KATSO'nun üstlendiği büyük misyonla kentin gelişimi ile ilgili belirleyici bir unsur olduğunun altını çizdi. Karaküçük, "Siyasiler kamu idareleri ve sivil toplum kuruluşları ile ortak beraberlikler oluşturarak, şehrin sorunlarına çözüm üretmek için çalışacaklarını kaydetti.

Konuşmasında hazırlayacakları projeler hakkında da bilgi veren Karaküçük, yeni organize sanayi bölgelerinin gerekliliğine vurgu yaparak; “Askeriye tarafından atış alanı olarak kullanılan Gaziantep yolu üzerindeki Tomsuklu yeni bir organize sanayi bölgesi için uygun bir yer ve bu bölgenin Kahramanmaraş'a kazandırılması gerekiyor.”

Büyük sanayi tesislerine sahip olan Kahramanmaraş’ta KOBİ'lerin de büyük atılım yapmasını isteyen Karaküçük, şunları kaydetti: "Kahramanmaraş'ın KOSGEB imkânlarından yeterince faydalanmadığını düşünüyorum. Biz KOBİ'lere yönelik olarak hizmet kampanyası başlatmak istiyoruz. İnsanların pazarlama konusunda da ufuklarını açmak lazım. Bunun için KOBİ'lerimizi yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara götüreceğiz. Çünkü insanlar bilginin ve iletişimin yoğun olduğu bu dönemde, sektörel fuarlara büyük ilgi gösteriyor. Bu fuarlarda alınacak siparişler de Kahramanmaraş'a iş ve aş olarak geri dönecektir."

Mevcut havaalanının yetersizliğinden de söz eden Karaküçük, Tomsuklu'da organize sanayi bölgesi, Narlı'da da uluslar arası bir havaalanının kurulmasının kentin ufkunu açacağını sözlerine ekledi. (www.kanal46.com)