Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasını öngören 6111 Sayılı Kanunla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlediler.

KATSO Başkanvekili Serdar Zabun “Hükümetin iş dünyasını rahatlatmak ve alacaklarını toplanması amacıyla hazırladığı yasanın getirdiği imkanlardan maksimum düzeyde yararlanılması gerekiyor. Bu yeni çalışmalardan zamanında faydalanmak herkesin faydasına olacaktır. Bugüne kadar yapılan en kapsamlı yapılandırma olan bu yeni yapılandırma bir fırsattır ve bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekir” dedi.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Karaçam, düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, yasa kapsamında birikmiş borçların enflasyon oranında güncellenerek faizinin ve cezalarının silindiğini, inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için kanundan yararlanılarak ödeme imkanının getirildiğini ve gelecekteki ihtilafların önlenmesinin amaçlandığını belirtti.

Yapılandırılan borçların taksitle de ödenebileceğini belirten Karaçam, ''Vergi dairelerine vergi, resmi harç ve bunlara ilişkin cezalarla gecikme faizi ve gecikme zammı alacakları, vergi dairelerince takip edilen vergi dışındaki diğer amme alacakları ve bazı idari para alacakları için vergi dairelerine başvurular yapılabilir'' diye konuştu.

Kahramanmaraş Vergi Dairesi (VDB) Başkanı Bülent Koçak ise, Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması olan 6111 sayılı kanun kapsamında Kahramanmaraş'ta 20 bin 984 mükellefin başvuruda bulunduğunu belirterek, taksite bağlanılan tutarın 84 Milyon lirayı geçtiğini söyledi.

Toplantıya, maliye çalışanları ve iş adamları katıldı. (www.kanal46.com)