S.S Yeni Sanayi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şeref Kazancı ve yönetimi basınla iftar yemeğinde buluştu. Başkan Kazancı iftar yemeğinde basına önemli açıklamalarda bulundu.


Kazancı; “Kooperatifimiz 1997 yılında 53 kurucu üyeyle sanayide kurulmuş olup bundan dolayı da Yeni Sanayi Esnaf Kefalet adı verilmiştir.Kooperatifimiz, Kahramanmaraş’ta çok önemli yol kat etmiştir” dedi.


Esnaf odaları ile karıştırıldıklarını dile getiren Kazancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim kooperatifimiz tamamen bağımsız ve en yüksek limitli esnaf kredisi vermektedir, ama esnaf odaları ile çalışmak isteriz çünkü kredi verdiklerimiz esnaf ve sanatkârdır.


Kahramanmaraş’ta esnaf ayrımı yapmadan kooperatifimize gelen esnaflarımıza her türlü güler yüz ve kredi kolaylığı sağlıyoruz. 250.000 TL’lik teçhizat, makine ve mülk edinme kredimiz olmakla beraber esnaflarımızın kooperatifimizi fark etmeleri gerekiyor. Kahramanmaraş merkezi ve merkeze bağlı köy ve kasabalardaki tüm, Küçük esnaflarımıza kredi verebiliyoruz


Ilıca, Fatih, Tekir, Kale, Önsen beldeleri ile Dereboğazı ve Hartlap köyleri gibi Kahramanmaraş’ta bulunan kooperatifler içerisinde 1.sınıf olup ve


100.000 TL kredi verebilen tek kooperatifiz. Kredilerimiz faizleri 25.000TL’ye kadar olan kısmı % 6, 25.000TL ile 100.000 TL’ye kadar olan kısmı ise % 7,8 olarak uygulanmaktadır.


Kredilerimiz için 2’şer, 3’er ve 4 er yıllık olmak üzere taksitlendirme yapabiliyoruz


Plasman sıkıntısı aylardır sürerken temmuz ayı itibariyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan çalışma sonucu giderilmiştir 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren


eş rızası yasasıyla kredi çekeceklerin kefil ve tapu sahiplerinin eşlerinin imzaları bankada


alınmak kaydıyla rızalarının alınması uygulanmaya başlanmıştır. Taksitlerin günleri geçtikten 30 gün sonra banka tarafından kooperatif hesaplarımızdan tahsil edilerek protesto etmektedir.


Tabip Odası ve Eczacılar Odasının kayıtlı vergi mükelleflerini kooperatifimize davet ediyoruz, eczacılarımıza kredi vermek için çalışmalarımızı başlattık. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KATSO) vermiş olduğu iftar davetinde siyasiler, bürokrasi ve esnaf odaları davet edilmiş, ama finans kurumları ve bizler davet edilmedik maalesef, sanayi odası bile bizlerin varlığından haberdar değiller.” (Kaynak: ESA / Kenthaber)