Başkanlığını uzun süre Alirıza Kekeç’in yaptığı Kahramanmaraş merkez Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağanüstü genel kurula gidiyor.


Daha önceleri gerçekleştirilen ve kooperatif binasının altındaki işyerinin satışını gerçekleştirmeye yönelik olağanüstü genel kurul toplantısının mahkemelik olması ile kamuoyunun gündemine gelen ve geçtiğimiz Mart ayı içerisinde yönetim kurulu üyeleri tarafından başkanlıktan düşürülen Alirıza Kekeç’in karşısına bu kez geniş çevrelerin desteğini alan güçlü bir adayın çıkarılması bekleniyor.


Bilindiği gibi; başkanlığı döneminde hayli yıpranan Kekeç’in başkanlığı geçen Mart ayı içerisinde kendi yönetim kurulu üyeleri tarafından düşürülerek yerine yönetimden Sami Karadutlu getirilmişti. Kooperatifin yönetiminde ise; Sami Karadutlu, Alirıza Kekeç, Mustafa Yaman, Mustafa Aslantürkiyeli, Selahattin Çokuçkun, Durdu Altayhan, Ali Düzkale yer alıyor.


En güçlü ismin ise şu anda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Selahattin Çokuçkun olduğu ve bu isme KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu ile geniş çevrelerin destek verdiği öğrenildi. Bağımsız çevreler ise, yönetimden sadece Mustafa Yaman’ın destek verdiği öne sürülen Kekeç’in bu kez yeniden seçilebilmesinin çok zor olabileceği görüşünü ileri sürüyor.


Elde edilen duyumlara göre kooperatif yönetim kurulu arasındaki huzursuzluk yüzünden yönetimin ikiye bölünmesi nedeni ile olağanüstü genel kurul kararı alındığı kulislere yansıdı.


19 Ekim 2011 Çarşamba günü Pınarbaşı Hünkâr tesislerinde yapılacak toplantının gündeme ise şöyle:


 -        Yoklama ve açılış konuşması


-        Divan teşekkülü


-        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı


-        Mevcut kooperatif binasının yıkılarak yeniden yapılması için yönetim kuruluna yetki verilmesinin görüşülmesi


-        Yaptırılacak yeni inşaatın yapılma yönteminin (emanet, ihale veya götürü usulü) belirlenerek yönetim kuruluna yetki verilmesinin görüşülmesi


-        Kooperatifin her türlü iş ve işlemlerinin yapılması hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesinin görüşülmesi


-        Yönetim kurulu seçimi (4 yıl için)


-        Denetim kurulu seçimi (3 yıl için)


-        Üst kuruluş temsilci seçimi


-        Dilek ve temenniler


-         Kapanış (www.kanal46.com)