Kahramanmaraş’ın Yatılı Bölge semtindeki Senem Ayşe Anaokulu karşısında modern bir şekilde dizayn edilerek hizmete sunulan Kırmızı-Beyaz Et Ürünleri Mağazası’nın açılış töreni hayli görkemli oldu.

Kalabalık sayıda davetli topluluğunun katıldığı açılış töreni; esnaf ve sanatkâr camiasından ticarete, iktidarı ve muhalefeti ile siyasetten bürokrasiye, sivil toplum örgütlerinden toplumun bütün katmanlarına kadar birçok ünlü ismin bir araya gelmesine de vesile oldu.

Öz Karadeniz ekmek fırını bitişiğinde kuzu ve süt danası ürünlerinin satışa sunulduğu Kırmızı-Beyaz’ın açılış töreninde halk oyunları gösterisi sunulmasının ardından kentin ünlü simalarından Ömer Faruk Şirikçi hoca, açılış için bereket duası yaptırdı. Çok sayıda davetlinin hep birlikte yürekten ‘âmin’ demesinin ardından işyerinin açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi birlikte kesen; TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile Ayhan Hançerkıran ‘Hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu.

TÜRK BAYRAĞININ, MİLLİ TAKIMIN, KAHRAMANMARAŞSPOR'UN, DONDURMANIN VE KIRMIZI BİBER İLE ETİN RENGİ: KIRMIZI-BEYAZ

Adına layık şekilde kırmızı-beyaz renklerle donatılan ve hijyen kurallarından asla taviz verilmediği gözlenen işyerini gezen ve soğuk hava deposundaki birbirinden leziz ve kaliteli etleri bizzat gören davetlilere daha sonra çeşitli ikramlarda bulunuldu. İşyerin üst katına alınan ve burada hoşça sohbetlerde bulunan davetliler; “Kasap dediğin işte böyle tertemiz ve modern olur” yorumları yapıldı.

Kasap Cebrail Akıllı usta ve Mehmet Yanık ile birebir yakından ilgilendiği davetlilere izzet ikramda kusur etmeyen kentin tanınmış simalarından Ayhan Hançerkıran, açılış törenine gösterilen yakın ilgi ve alaka için çok teşekkür etti.

Hançerkıran; "Aslında çokta kapsamlı bir açılış töreni yapmak istemiyorduk. Çevremizin çok az bir kısmına davetiye dağıttık ama duyarak gelen dostlarımız da bizleri yalnız bırakmadılar. Can boğazdan gelir demiş atalarımız. Bizler de uzun yıllardır zaten gıda işi yapıyorduk. Bunun yanında bir de et sektörüne girelim istedik. Mağazamızın adı ise çok anlamlı oldu. Türk bayrağımızın ve milli takımımızın renkleri olan Kırmızı-Beyaz aynı zamanda Kahramanmaraşspor'un ve Kahramanmaraş'ımızın dondurması ile kırmızı biberinin de rengidir. Bu anlamlı isim konusunda katkısı olanlara yeri gelmişken çok teşekkür ediyorum. Amacımız; Kahramanmaraş halkına en iyi ve en kaliteli hizmeti sunabilmektir. Çünkü gıda ihmale gelmez" diye konuştu.

KİMLER YOKTU Kİ…

İşte son yılların en görkemli açılış törenine katılan birbirinden seçkin davetlilerin bazılarının isimleri karışık olarak şöyle:

TBMM Başkan Vekili ve Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Baro Başkanı Metin Doğan, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, İl Genel Meclis üyeleri Ekrem Ergin, Cengiz Sezal ve Ahmet Arıkan, AK Parti eski yöneticilerinden Selahattin Sandaloğlu, İrfan Karatutlu, Zekeriya Dağ, Mehmet Beşen-1 ve Harun Kahveci, AK Parti Yönetim Kurulu üyelerinden M. Uğur Dilipak, Murat Arifoğlu, Remzi Yenipınar, H. Mehmet Çamkesen, SGK Müdürü Mehmet Dere, Belediye Meclisi üyelerinden Mustafa Kemal Hançerli, Belediye Meclisi eski üyelerinden Ergün Dalyan, AK Parti milletvekili aday adayı Dr. Gökhan Gökşen, TBMM’den Alaaddin Nalcıoğlu, Kasaplar Odası Başkanı A. Kadir Arifoğlu, İşadamı Mahmut Arıkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, KOSGEB Müdürü Mehmet Yılmaz, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Şube Müdürü Mustafa Arguz, gazeteciler Mehmet Fiskeci, Eshabil Karademir, Abid Vanlı, Mustafa Şirin, Lütfi Yıkan, Pınarbaşı Çınaraltı Tesisleri İşletmecisi Cengiz Kamalı, inşaat sektöründen Metin Çaylı, ilaç sektöründen Eshabil Yüksel, Orman’dan Ahmet Sezai Demirci, emekliye ayrılmış eski tanınmış esnaflardan Ökkeş Hançerkıran, Bilal Hançerkıran, Mehmet Akıllı, Recep Sümer, HAKSEN İl Başkanı Akın Ozan, Yeni Sanayi Sitesi esnaflarından Saraya Lokantası Sahabi Ali Önyurt ve oğulları ile Hikmet Büyükköse, CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, MHP milletvekili adayı Ejder Oruç, DP Milletvekili adayı Ramazan Deveci, DP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Gürbak, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Şeker, kasap ve yemekçilik sektöründen temsilciler ve isimlerini şu anda sayamadığımız birbirinden kıymetli davetliler. Bu arada gerek işlerinin yoğunluğundan gerekse de il dışında oldukları gerekçesi ile birçok isim de katılamadıkları açılış törenine tebrik ve ‘hayırlı olsun’ mesajları gönderdiler. (www.kanal46.com)