Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Durmuş Deveci’yi ziyaret etti.


Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Rektör Deveci, Üniversite hakkında KMTSO heyetine bilgiler verdi. Üniversitelerin her kesim ile rahatça çalışma olanağının bulunduğunu belirten Deveci, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, iş adamları ile çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Süreklilik hem bu şehir için hem de burada mezun olan öğrencilerin sanayi ile entegrasyonu için önemli. Teknokent gibi çalışmalar, Kahramanmaraş’ı ileride marka yapacaktır” dedi.
Üniversiteye her zaman kapılarının açık olduğun belirten Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük de, “Üniversite ile iş dünyası sürekli iç içe şehir için üretmektedir. Sanayi -Üniversite buluşmasında dile getirmiştim; ‘Gerçek laboratuvarlar bizim işletmelerimizdir. Buradan mezun olan öğrencilerin ciddi manada branşında başarılı olduklarını biliyoruz. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak Tekstil Mühendisliği bölümündeki öğrencilere burs imkanı sağlıyoruz. Bu, tekstil alanında ülkeler ile yarışan Kahramanmaraş için çok gerekli. Buradan mezun olan genç mühendisler, geleceğin Kahramanmaraş’ı için önemli işlere imza atacaklar” dedi.
Ziyarete, KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, KMTSO Başkan Yardımcıları Serdar Zabun ile Kadir Gülkesen, Yönetim Kurulu Üyeleri Sıddık Ciğer, Mehmet Akif Gölcü, Haluk Attaroğlu, Adnan Toprak ve Genel Sekreter Akif Pakdil katıldı.(İHA)