Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Gölcü, Pazarcık Cem evinde düzenlenen aşure programına katıldı.


Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde Alevi Kültür Dernekleri Pazarcık Şubesi'nce Aşure Günü etkinliği düzenlendi. Pazarcık Cemevi'ndeki etkinliğe Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Pazarcık Emniyet Müdürü Fırat Güneş, Pazarcık Garnizon Komutanı Binbaşı Nabi Aslan, İl Müftüsü Muhammet Gevher ile vatandaşlar katıldı.  İkram edilen aşureden sonra kürsüye gelen Mustafa Hakan Güvençer canların bir araya gelmesinden dolayı onur duyduklarını belirtti.


AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise Kerbela olayının üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi.


Programda konuşan Alevi Kültür Dernekleri Pazarcık Şube Başkanı Hasan Hüseyin Değirmenci Muharrem ayı ve aşure geleneğinin Alevi-Bektaşi geleneğinin özünü oluşturduğunu söyledi.


Yaklaşık iki saat süren program semah gösterisi ve aşure dağıtımı ile sona erdi.